hoofdgerecht/ kids/ snel

Pasta met asperge-doperwtensaus en munt en citroen

Met gebakken asperges en doperwtjes maak je een hele romige, fluweelzachte saus met een hele verfijnde smaak, echt een allemansvriend. Ik maakte een vegan variant, maar als je geen vegan bent en je houdt van wat meer bit kun je er nog parmezaan aan toevoegen. Dit gerecht is ook nog eens heel snel klaar, dus ideaal voor een doordeweekse avond. Kwartiertje werk, veel groentes en lekker smullen maar.

Pasta met asperge-doperwtensaus en munt en citroen

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

  • 300 gr pasta
  • 5 stengels bosui
  • 350 gr groene asperges
  • 200 gr doperwtjes
  • flinke snuf zout en peper
  • 2 el bloem
  • plantaardige melk (ongeveer 200 ml)
  • bosje munt
  • 1 citroen

Instructions

1

Snijd 4 van de 5 stengels bosuitjes in stukjes. Verwarm wat olijfolie in een diepe koekenpan en bak de bosuitjes op middelhoog vuur.

2

Snijd de asperges in stukjes. Gooi de onderste 2 cm van elke asperge weg, en bewaar de aspergetips apart. Gooi de stukjes asperges en de doperwtjes bij de bosuitjes en bak zo'n 3 minuten mee.

3

Zet water op voor de pasta en kook de pasta volgens de verpakking, die van mij had 8 minuten nodig.

4

Verwarm in een klein koekenpannetje wat olie en roerbak de aspergetips.

5

Als de pasta nog zo'n 3 minuten nodig hebt doe je de zout, peper en bloem bij de groente, schep het goed om en bak kort mee. Voeg stukje bij beetje de 'melk' toe totdat het een sauzige substantie krijgt.

6

Snijdt een handje muntblaadjes klein en pers de citroen uit.

7

Blender de saus tot een romige groene saus en voeg op het laatst de munt en citroen toe. Als je nog meer 'melk' nodig hebt dan is dat zo, dat hangt ook een beetje af van hoe dik of dun je je saus graag hebt.

8

Snijd nog wat munt en je laatste stengel bosui klein.

9

Giet de pasta af, verdeel over de borden en schep op elk bord een flinke schep groene saus.

10

Geef elk bord een paar gebakken aspergetips, en wat kleingesneden bosui en munt.

11

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply