kids/ makkelijk/ pasta

Gnocchi met huisgemaakte vegan pesto

Dit is echt een gerecht voor als je niet zo’n zin hebt om te koken, maar wel lekker wil eten. In 10 minuten heb je een supervers en smakelijk gerecht op tafel staan. Ok, wel als je gnocchi uit de supermarkt haalt. Je kan ook zelf gnocchi maken, dat deed ik wel eens toen ik nog geen vegan was, want daar heb je ei voor nodig. Zelfgemaakte vegan gnocchi staat nog op mijn bucketlist, maar vanavond ging ik voor het gemakje. De basis van dit recept komt van Yvette van Boven, maar ik maakte er een vegan versie van.Favoriet bij de kinderen, wel even goed voorproeven of de rauwe knoflook niet te overheersend is. Mocht dat zo zijn, nog wat cashews en olijfolie toevoegen om hem wat milder te maken.

Gnocchi met huisgemaakte vegan pesto

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

  • 2 verpakkingen gnocchi (ik gebruikte anderhalve verpakking)
  • plantje basilicum
  • 50 gr ongezoute cashewnoten
  • 1 teen knoflook
  • 50 gr (vegan )parmezaan (ik gebruikte die van Willicroft, verkrijgbaar bij de Albert Heijn)
  • sap van een halve citroen
  • 2 el olijfolie
  • flinke snuf zout en peper
  • 4 el water
  • 300 gr kleine tomaatjes (ik gebruikte rivolo tomaatjes)
  • 80 gr gemengde sla (ik gebruikte rucola en eikeblad)
  • handje pijnboompitjes

Instructions

1

Begin met het maken van de pesto. Doe hiervoor 20 gram blaadjes basilicum, de cashewnoten, knoflook, parmezaan, citroensap en olijfolie in een keukenmachine. Laat draaien en voeg vervolgens water toe om het een wat dunnere substantie te maken dan de dikkere pesto zoals je hem in de winkel koopt. Het moet een beetje vloeibaar worden zodat hij goed aan de gnocchi hecht.

2

Proef voor, als de knoflook te overheersend is voeg je wat je cashewnootjes en olie toe. Niet te veel, want de smaak moet niet te mat worden.

3

Warm 1 el olie op in een flinke koekenpan op middenhoog vuur en voeg de gnocchi toe. Schep goed om zodat het niet aanbakt maar wel een lekker krokantje krijgt. Alsof je aardappeltjes bakt.

4

Snijdt ondertussen de tomaatjes door de helft.

5

Schep de gnocchi in een schaal, voeg de tomaatjes, sla en pesto toe en schep om.

6

Verdeel over vier borden en lardeer met een paar basilicumblaadjes en wat pijnboompitjes.

7

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply