hoofdgerecht/ pasta

Linzenlasagne

Sommigen zijn niet zo fan van linzen, mijn kinderen bijvoorbeeld, vinden het een beetje saai. Maar dat maakt het ook een heel fijn ingrediënt, een vullend en voedend (vol eiwitten) ingrediënt dat zich goed leent voor smaakvolle curry’s en stevige sauzen. Zoals bijvoorbeeld de vulling voor een lasagne. Je bolognesesaus wordt er zo stevig van dat je de vegagehakt zelfs zou kunnen weglaten. Ik maakte een half-om-half lasagne, half linzen, half vegagehakt. Superlekker, en gaat er zelfs bij de kinderen in als koek.

Linzenlasagne

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 4
Cooking Time: 60 min

Ingredients

  • olijfolie
  • 1 grote ui
  • 4 knoflooktenen
  • halve winterpeen
  • 2 stengels bleekselderij
  • flinke guts rode wijn
  • 200 gr champignons
  • 1 blikje linzen (of gedroogde linzen, dat kan ook, maar dan is de bereiding wat langer)
  • 175 gr vegagehakt (niet die semi-verse maar rul gehakt)
  • 1 el italiaanse kruiden
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 blokje paddestoelenbouillon
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 250 gr passata
  • lasagnebladeren (kijk op de verpakking, er bestaan vegan)
  • 250 ml plantaardige room
  • 1 el maizena
  • 3 el edelgistvlokken
  • 2 el plantaardige parmezaan (bijv van willicroft)

Instructions

1

Verhit de olijfolie, snijd de ui fijn en fruit zo'n 10 minuten aan.

2

Snijd ondertussen de knoflook, winterpeen, bleekselderij en champignons in kleine stukjes. Voeg toe en bak tot ze lekker bruinig en glazig zijn, en blus af met de rode wijn.

3

Voeg vervolgens de linzen, kruiden, bouillonblokje en passata toe en laat zo'n 10 minuten sudderen.

4

Verwarm de over voor op 180 graden.

5

Meng de room met de maizena en edelgistvlokken in een kommetje tot het een wat dikker papje wordt en als bechamel kan dienen.

6

Pak een ovenschaal en bedek de bodem met een laag bolognesesaus, strijk daarover een laagje room en leg daar de lasagnevellen op.

7

Herhaal dit tot je ingrediënten op zijn, bij mij leverde dat 3 lagen op, en eindig met de parmezaan.

8

Zet de schaal zo'n 30 minuten in de oven, prik met een prikker om te voelen of de lasagnebladen gaar zijn.

9

Laat even de eerste hitte eraf koelen, snijd in 4 delen en schep op de borden.

10

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply