hoofdgerecht/ lunch/ makkelijk

Flatbread met falafel

Vegan eten hoeft niet moeilijk en uren werk te zijn. Althans, dit kan je zo moeilijk maken als je zelf wil, als je zelf falafel, humus of flatbread maakt ben je al een stuk langer bezig. Ik ging voor de snelle variant en kocht de falafel en flatbread gewoon in de toko. Voor wat betreft de smaakmakers kan je helemaal los gaan naar eigen voorkeur. Ik gebruikte als saus nu tahinisaus en granaatappelsaus, als bittertje en zoet, maar je kan bijv. ook pit toevoegen met sriracha of zoet-zuur met muntsaus. En omdat ik een aubergine-adept ben, bakte ik ook wat dobbelsteentjes aubergine erbij. Maar die mag je ook weglaten, of vervangen door courgette, spinazie of voor wat fris: rucola en komkommer. Oftewel, net zoals een broodje falafel bij de afhaal, gewoon je eigen smaken toevoegen. Ik heb een recept gemaakt voor 1 persoon toen ik een avondje alleen was. Je kan het natuurlijk vermenigvuldigen zo je wil.

Flatbread met falafel

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 1
Cooking Time: 15 min

Ingredients

  • 1 flatbread
  • ruime hummus (gebruik goede of maak zelf, dit is een belangrijke smaakmaker)
  • 5 falafelballetjes
  • halve aubergine
  • halve puntpaprika
  • handje rucola
  • handje grof gesneden koriander
  • saus naar smaak (ik gebruikte tahini- en granaatappelsaus van de toko)

Instructions

1

Snijd de aubergine in plakken en de plakken vervolgens in dobbelsteentjes. Verwarm ruime olie in een koekenpan en bak zo'n 10 minuten op middelhoog vuur. Aubergine zuigt olie op, vul indien nodig aan. Wees niet bang voor teveel olie, dat hoort bij aubergine en wordt lekker.

2

Besmeer ondertussen het flatbread niet te zuinig met hummus, en strooi daar de rucola over heen. Snijd de paprika in kleine reepjes of blokjes en strooi er ook overheen.

3

Als de aubergine er lekker bruin en zacht uit ziet gooi je de falafelballetjes erbij in de pan zodat je die nog zo'n 5 minuten kan meebakken. Als ze heel groot zijn snijd ik ze ook wel eens door de helft om zo mee te bakken, of ik snijd ze later doormidden voor ik m'n tanden erin zet.

4

Vis vervolgens eerst de falafel uit de koekenpan en leg die op het flatbread. Strooi daarna de aubergine er over heen en de grof gesneden koriander.

5

Voeg saus naar smaak toe en rol dicht om uit het knuistje te eten, of snij stukken eraf als je dat fijner vindt.

6

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply