hoofdgerecht/ pittig

Vegan ramen

Ramen is die heerlijke lichte, pittige, Japanse noedelsoep waarbij slurpen geoorloofd, zo niet verplicht is. De originele variant is vaak vissig of vlezig, en dan maak je de dashi (bouillon) ook zelf. Ik heb gekozen voor plantaardige en iets minder tijdrovende variant, maar niet minder lekker! Als je wil kan je hem nog pittiger maken door rode peper toe te voegen, maar ik vond vandaag het toevoegen van chili aan de tofu voldoende. Een heerlijke lichte maaltijd voor een warme dag…

Vegan ramen

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2

Ingredients

 • een half blok stevige tofu
 • 2 el sojasaus
 • 1/2 tl korianderzaad
 • 1/2 tl knoflookpoeder
 • snufje chilipoeder
 • 3 tenen knoflook
 • 2 cm gember
 • 2 sjalotjes
 • 500 ml groentebouillon
 • anderhalve eetlepel sojasaus
 • 2 handjes shiitake paddenstoelen
 • 100 gr groene sojabonen
 • 1 el misopasta
 • 2 porties soba- of udonnoedels
 • 1 el zoete chilisaus
 • 1 bosui
 • 2 tl sesamzaad
 • handje koriander

Instructions

1

Laat de tofu goed uitlekken en knijp evt laatste vocht er nog uit. Snij de tofu in kleine reepjes of blokjes. Meng in een schaaltje de sojasaus, chilipoeder, korianderzaad en knoflookpoeder. Laat de tofu even marineren in het sojamengsel.

2

Snij de knoflook, ui en gember klein. Verhit wat plantaardige olie in een koekenpan en fruit de knoflook, ui en gember op middelhoog vuur tot ze zacht zijn.

3

Kook in een steelpan de groentenbouillon en voeg het uienmengsel, de misopasta en sojasaus toe. Laat even pruttelen en voeg vervolgens de noedels, shitake en sojabonen toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4

Hergebruik de koekenpan voor de tofu. Bak de gemarineerde tofu in ruime plantaardige olie op hoog vuur. Blijf goed omscheppen. Als het aan alle kanten bruin is draai je het vuur wat lager en voeg je de chilisaus toe. Hierdoor krijg je lekkere pittige, knapperige stukjes tofu. Als de chilisaus goed aan tofu plakt draai je het vuur uit.

5

Snij de bosuitjes in kleine stukjes en ook de koriander wat kleiner.

6

Als de noedelsoep klaar is verdeel je het over de twee kommen, en schep je de gebakken tofu, bosuitjes, koriander en sesamzaad er overheen.

7

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply