kids/ nagerecht/ zoet

1001 nacht cake met granaatappel en pistache

Twee van de drie pubers waren jarig en voor de familievisite maakte ik een vegan cake. Niet te fancy, maar de roze glazuur met granaatappelpitjes en pistachenootjes maken hem toch kleurrijk en feestelijk. En lekker genoeg dat iedereen verbaasd zei: “Is dit vegan?” en vervolgens nog een stukje wilde. Eenvoudig te maken, dus ook prima om een sombere zondag op te vrolijken.

1001 nacht cake met granaatappel en pistache

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 10

Ingredients

  • 100 gr volkorenmeel
  • 140 gr patentbloem
  • 170 gr suiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl gemalen kardemom
  • 75 gr gepelde pistachenoten
  • 80 ml plantaardige olie
  • 250 ml plantaardige yoghurt (ik gebruikte kokosyoghurt)
  • 100 gr poedersuiker
  • 3 druppels frambozensap of andere natuurlijke kleurstof
  • 1 tl plantaardige melk
  • halve granaatappel

Instructions

1

Verwarm de oven alvast voor op 170 graden.

2

Doe de droge ingrediënten (bloem, meel, bakpoeder, suiker en specerijen) bij elkaar in een beslagkom en schep door elkaar.

3

Hak de pistachenootjes klein en voeg 2/3 toe. De rest bewaar je ter decoratie.

4

Doe de yoghurt en olie ook in de beslagkom en draai er, niet te lang, een mooi egaal beslag van.

5

Doe het beslag in de cakevorm en zet zo'n 50 minuten in de oven. Prik met een lange prikker om te kijken of hij er droog uit komt. Is het beslag in de cake nog vochtig, verleng dan steeds met 5 minuten, prikken, proeven.

6

Als de prikker er droog uit komt haal je de cake uit de oven en laat hem in de vorm afkoelen.

7

Meng voor het glazuur de poedersuiker met een paar druppels frambozensap en plantaardige melk. Het lijkt te weinig, als je gaat roeren klontert het eerst, maar daarna wordt het een glad papje.

8

Als je een echte granaatappel hebt gehaald, haal dan de pitjes er voorzichtig uit en leg apart.

9

Als de cake afgekoeld is, keer je hem om op een plank of rooster. Giet of druppel de glazuur over de cake, en bestrooi met de kleingehakte pistachenootjes en granaatappelpitjes.

10

Snijd lekkere dikke plakken (dunne plakken vegan cake vallen sneller uit elkaar)

11

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply