kids/ nagerecht/ zoet

Aardbeien-rabarbertaart

Mei en juni is de tijd van de rabarber. Ik hou van rabarber, de blakendrode groente die fruit lijkt. En het is echt typische seizoensgroente. Dat we het hele jaar door blauwe bessen uit Marokko en groene asperges uit Peru kunnen krijgen is natuurlijk best handig, maar minder goed voor onze footprint. En dat rabarber er écht maar eventjes is maakt het speciaal, naast dat het gewoon ook bijzonder lekker is, zuur en zoet tegelijk.

Aardbeien-rabarbertaart

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Cooking Time: 1 uur

Ingredients

 • 75 g plantaardige margarine
 • 150 g tarwebloem
 • 2 el suiker
 • 3 g zout
 • 75 g kokosyoghurt (of 60 gr soyayoghurt met 15 gr kokosmelk)
 • 300 gr rabarber
 • 200 gr aardbeien
 • 100 gr suiker
 • 1/2 tl kaneel
 • 10 gr maizena
 • 2 gr agar agar

Instructions

1

Snij de margarine in kleine blokjes en doe ze met de bloem, suiker en zout in een beslagkom. Prak de boter door de bloem of gebruik een keukenmachine (als je die hebt) om te mengen tot een zanderige substantie.

2

Voeg de kokosyoghurt toe kneed (of draai) door tot een samenhangend deeg. Vorm tot een bal, wikkel in folie en laat 1 uur rusten in de koelkast. (zonder afkoelen kan ook, maar dan laat het deeg zich wat minder makkelijk bewerken)

3

Verwarm de oven voor op 190 °C.

4

Haal het deeg uit de koelkast en rol het deeg tussen twee vellen bakpapier tot een deeglap die rondom 3 cm. groter is dan je vorm. Leg het deeg tussen de vellen bakpapier in je bakvorm en duw het deeg goed

5

aan in de randen. Knip het overtollige deeg af en leg apart. Vul de vorm met droge bonen om het deeg blind te bakken. Bak de taart 20 minuten in het midden van de oven.

6

Snijd ondertussen de rabarber in kleine stukjes en ontkroon de aardbeitjes. Doe ze samen met de suiker en kaneel in een steelpan met 2 eetlepels water en kook op middelhoog vuur.

7

Meng de maizena en agar agar met 1 eetlepel water en meng met de compote als het fruit zacht is. Laat het fruit niet stukkoken, het is lekker als je nog wat beet hebt in de taart.

8

Als de bodem klaar is haal hem uit de oven, verwijder de blindbakvulling en de bovenste laag bakpapier en zet de taart nog 5 minuten terug in de oven.

9

Rol ondertussen het deeg dat je afgeknipt en opzij gezet had uit, en snijd in smalle, dunne repen.

10

Doe de aardbeien-rabarbercompote in de taart, bedek met de repen (als je zin hebt vlecht ze, als je lui bent leg je ze gewoon over elkaar) en zet terug in de oven.

11

Bak nog even 10 minuten op de grillstand (warmte van boven) zodat ook de reepjes kunnen garen. Haal de taart uit de oven als je vlechtwerk mooi bruin is.

12

Laat goed afkoelen zodat het lekker stevig kan worden, en snijd in mooie punten. Gooi er nog een dot (vegan) slagroom op als je daar van houdt, met een blaadje munt, dat maakt het plaatje af. Ik ben geen slagroom-eter, dus ik eet hem puur.

13

Enjoy!

14

Laat daarna volledig afkoelen op een rooster.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply