kids/ zoet

Plantaardige pannenkoeken

Pannenkoeken zijn fijn comfortfood, lekker zoet met fruit of hartig met groenten. Vandaag maakte ik ze allebei. Zoet met appel en kaneel, en hartig met pompoen en spinazie. Alleen al van de geur tijdens het bakken wordt iedereen in huis vrolijk. En ze plantaardig maken is supermakkelijk, want de eieren kan je vervangen, net als de melk. Je kan een pak pannekoekenmix kopen, maar net zo makkelijk maak je ze zelf, en mix je verschillende soorten meel voor je lievelingscombinatie. Ik vind het fijn om ze wat meer body te geven door roggemeel en havermout toe te voegen. Daarmee worden het wel echte stevige pannenkoeken en geen lichte crêpes.

Plantaardige pannenkoeken

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2

Ingredients

  • 1 el chiazaad
  • 3 el water
  • 100 gr volkorenmeel
  • 60 gr roggemeel
  • 30 gr havermout
  • snuf zout
  • 500 ml havermelk
  • klein gesneden stukjes pompoen
  • snufje tijm
  • blokjes diepvries spinazie
  • snufje oregano
  • appel in dunne plakjes gesneden
  • kaneel
  • bosbessen of ander fruit om te beleggen

Instructions

1

Maak je eivervanger met chiazaad en water in een schaaltje. Zet apart. Het is klaar voor gebruik als het een soort dikke gelei is.

2

Als je spinaziepannekoeken maakt, zet je per pannekoek 2 blokjes in een bakje om te ontdooien.

3

Meng je droge ingrediënten door elkaar.

4

Meet de halve liter havermelk (of een andere plantaardige melk) af en meng met de droge ingrediënten met een garde of een elektrische mixer.

5

Als het goed gemengd is schep je de chiagelei er doorheen, voorzichtig, niet stuk mixen.

6

Laat het beslag even 10 minuten staan voordat je begint met bakken.

7

Voor de pompoenpannekoek bak je ondertussen de stukjes pompoen tot ze zacht zijn. Laat het in een bakje afkoelen en prak het met een snufje tijm tot een zacht groenteprutje dat je mengt met een grote soepopscheplepel beslag.

8

Ook de ontdooide spinazie (en uitgeknepen) meng je samen met een snufje oregano in een apart schaaltje met een soepopscheplepel beslag. Ik hou van een snufje extra zout in de hartige pannenkoeken maar dat is een kwestie van smaak.

9

Snij de appel in dunne plakjes en meng met kaneel en laat even intrekken.

10

Bak je pannenkoeken in een hete koekenpan met margarine of plantaardige olie.

11

Op de naturelpannekoeken doen we lekker bosbessen met suiker, of ahornsiroop. Of alledrie.

12

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply