bijgerecht/ hoofdgerecht/ makkelijk

Kruidig-groene aardappelsalade

In het Volkskrant Magazine stond een recept van Yvette van Boven wat er niet alleen lekker uit zag, maar ook nog eens heel lekker smaakte en daarom ook graag deel. Krieltjes met wat groen en vooral een kruidige mayo. Omdat ik niet alles in huis had, werd het een variatie. Zo gebruikte ik vegan-mayo, rucola in plaats van spinazie en bosui in plaats van bieslook. Heel smaakvol als bijgerecht, maar in de hoofdrol met een vegaburger erbij zoals ik deed, ook heerlijk. En die kruidige mayo onthoud ik, voor als ik nog eens een dressing of dipsaus nodig heb…

Kruidig-groene aardappelsalade

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2

Ingredients

 • 500 gr krieltjes
 • 75 gr vegan mayo
 • 1 el jalapeño
 • 1/2 tl gemalen komijn
 • 1/4 tl kardamom
 • handje rucola (of spinazie a la Yvette)
 • 1 steel bleekselderij
 • 1 hand groene olijven (liefst vers in olie)
 • nog een handje rucola
 • handje verse dille
 • 1 stengel bosui (of bieslook a la Yvette)

Instructions

1

Bereid de krieltjes. Ik ben niet zo'n aardappeleter of koker, ben altijd bang voor melige zetmeelbommen, maar de verse krieltjes halve kilo verpakking in de schil die in de magnetron kan vind ik een aanrader. Ze komen er na 7 minuten met een perfecte bite uit. Laat afkoelen terwijl je de dressing maakt.

2

Doe in een keukenmachine de mayo, jalapeños, komijn, kardamom en het handje rucola, en laat draaien tot je een fijne groene dressing hebt. Schep de

3

Snijd ondertussen de bleekselderij en olijven zo klein of grof als je lekker vindt. Meng samen met de rucola door

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply