hoofdgerecht/ kookboek/ makkelijk

Noodles met pittige bietjes en gerookte tofu

Ik had nog bietjes over van een traybake, en was op zoek naar een nieuw recept met bietjes. En dat vond ik in het vega(n) kookboek ‘Azie’ van Meera Sodha waar ik al eerder uit kookte. Zo verrassend lekker dat deze met stip in mijn top 10 binnen komt! Deze ga ik zeker vaker maken en wil ik dus ook met jullie delen. Bietjes met gember en gerookte tofu, zo lekker! Gerookte tofu vind je bij je lokale biologische winkel, en bij sommige supermarkten. Waar gewone tofu een beetje weeig kan zijn, is gerookte tofu zo los uit het handje al lekker. Leent zich goed voor salades, maar in dit recept dus ook echt heerlijk!

Noodles met pittige bietjes en gerookte tofu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2

Ingredients

  • 100 gr noodles (ik gebruikte soba, die vind ik het lekkerst)
  • plantaardige olie
  • 1 rode ui
  • 2 cm gember
  • 3 tenen knoflook
  • 200 gr rauwe biet
  • 40 gr walnoten plus een paar walnoten ter garnering
  • 10 gr koriander (steeltjes en blaadjes scheiden)
  • 100 gr gerookte tofu
  • 2 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 150 ml groentebouillon

Instructions

1

Doe de ui, gember en knoflook in een keukenmachine of blender en hak tot het geheel klein en fijn is.

2

Verwarm de olie in een grote koekenpan en bak de uienpasta gedurende zo'n 7 minuten.

3

Hak ondertussen de rauwe biet, walnoten en koriandersteeltjes ook klein en fijn kieper bij het uimengsel en bak nog een keer 5 minuten.

4

Kook ondertussen de noodles volgens de instructie op de verpakking.

5

Als de noodles gaar zijn doe je het met de sojasaus en groentebouillon in de koekenpan en bak nog zo'n 5 minuten omscheppend.

6

Snijd de tofu in reepjes of blokjes (niet te klein) en doe samen met de sesamolie in de pan, schep nog 2 keer om en zet het vuur uit.

7

Verdeel de prachtig gekleurde noodles over de borden en garneer evt. met walnoten en korianderblaadjes.

8

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply