Ik had voor het eerst tuinbonen uit mijn tuin geoogst. Te weinig om een volledige maaltijd mee te maken, maar wel genoeg om een tuinbonenpasta te maken. En als je geen verse tuinbonen hebt, ga dan voor diepvries tuinbonen en doperwtjes, veel lekkerder dan uit blik of pot. Ik voegde nog wat andere groene groente toe, en had zo een heerlijk lichte, zomerse pasta. Snel klaar, perfect voor na een lange werkdag.
Zomerse groene pasta
Ingredients
- 150 gr spaghetti
- 2 el walnotenolie
- uitgeperst halve citroen
- 70 gr doperwtjes (zeker niet uit blik, kies diepvries)
- 70 gr tuinbonen
- 2 ruime handen rucola
- 1 tl dragon
- flinke snuf zeezout
- snuf gemalen peper
- handje geroosterde pijnboompitten
Instructions
Kook de spaghetti volgens de instructie op de verpakking.
Verwarm in een koekenpan de walnotenolie op laag vuur. Verwarm hierin zo'n 5 minuten de tuinbonen en doperwtjes. Laat het niet te heet worden, dat vindt de walnotenolie niet fijn, en is ook niet nodig, dan blijven de groente lekker knapperig.
Voeg de dragon, zeezout en peper en het citroensap toe, en schep als je het vuur uitzet de rucola er door.
Giet de pasta af, doe nog een 3 eetlepels kookvocht bij de groente en meng de groente met de pasta.
Rooster de pijnboompitten heel kort (pas op, aanbakgevaar!) terwijl je de pasta over de borden verdeelt.
Strooi de pijnboompitten over de pasta en evt nog wat dragon erbij.
Enjoy!
No Comments