aziatisch/ makkelijk/ snel

Snelle pad thai met gerookte tofu en vegan zalm

Sinds kort hebben ze in mijn supermarkt ook gerookte tofu. Die had ik al eerder een keer gevonden en in salade gebruikt (en gewoon zo weggesnoept want koud ook gewoon heel lekker) maar ik wilde er nog eens wat andere dingen mee proberen. Zoals Pad Thai, lekkere makkelijke fried noodles, die in het originele recept vissaus gebruikt. Tegenwoordig heb je zoveel plantaardige visachtigen, dat ik de vissaus verving door vegan zalm samen met die gerookte tofu voor lekkere umami. Met limoen, gember en tamarind echt heerlijke thaise noedels en supermakkelijk te maken.

Pad Thai met gerookte tofu en vegan zalm

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...

Ingredients

  • 2 portes noodles (ik gebruik graag soba alhoewel die meer japans dan thais is)
  • 2 el sojasaus
  • halve vers geperste limoen
  • 1 el pindakaas
  • 1 el tamarind pasta
  • 1 el gembersiroop (geen limonade maar die uit het aziatische schap)
  • 1 el sesamolie
  • 2 tenen knoflook klein gesneden
  • 2 cm gemberwortel klein gesneden of geraspt
  • halve rode peper klein gesneden
  • plantaardige smaakluwe olie (geen olijfolie extra vergine dus)
  • 4 bladeren chinese kool
  • 1 vegan zalm in stukjes gesneden
  • 1/2 blok gerookte tofu in stukjes gesneden
  • handje koriander
  • 1 bosui in kleine ringetjes
  • handje pinda's kleingehakt

Instructions

1

Kook de noodles volgens de instructie op de verpakking.

2

Maak de dressing door in een schaaltje de sojasaus, de helft van de limoensap, gembersiroop, tamarind, pindakaas en sesamolie goed te mengen. Zet apart.

3

Verwarm de plantaardige olie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de knoflook, gember en rode peper met elkaar.

4

Snijd de kool in kleine stukjes en voeg toe.

5

Giet de noodles als ze klaar zijn af (en spoel indien nodig af) en gooi bij de knoflookkool in de pan.

6

Schep goed door elkaar, en voeg de zalm, tofu en dressing toe en schep goed om. Dit hoeft niet echt te garen, moet vooral goed mengen en lekker warm worden.

7

Verdeel over de borden, besprenkel met het restje limoensap, de koriander, pinda's en bosui.

8

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply