kids/ lunch/ zoet

Friszoete scones met mango

Een uitslaapfeestdag betekent voor mij altijd iets lekkers maken als ontbijt. Twee verse mango’s van de markt lagen me aan te staren toen ik besloot om ze in mijn favoriete scone-recept te vouwen. Leuk om samen met de kinderen te maken, en laat die ze nou ook nog eens heel lekker vinden. Ook al ruiken ze heerlijk als ze uit de oven komen, even laten afkoelen, en dan heb je alleen een klein beetje poedersuiker nodig voor een heerlijk zoet broodje.

Friszoete scones met mango

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

  • 1 mango in kleine stukjes gesneden (of ongeveer 300 gram diepvriesmango laten ontdooien en klein snijden)
  • 1 limoen rasp en sap
  • 4 el suiker
  • 350 gr bloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 100 gr koude plantaardige boter
  • 130 ml plantaardige melk (ik gebruikte havermelk)

Instructions

1

Doe de bloem, bakpoeder, zout en 2 el suiker in een beslagkom. Rasp de limoen erboven en als de schil 'op' is pers je de limoen uit. Doe van de limoensap 1 el bij de havermelk.

2

Schil de mango en snijd hem klein. Ik snijd altijd eerst 2 helften strak langs de pit, dan pas van die helften de schil er af en dan in kleine stukjes. Als laatste nog de randen langs de pit ook gebruiken. Doe ze in een bakje met de andere 2 el suiker en de overgebleven limoensap, schep goed om en zet apart.

3

Snijd de koude boter in kleine stukjes boven de bloem en meng met je handen (of een vork) tot grove kruimels.

4

Giet de melk met limoensap er overheen. Niet alle in 1 keer, misschien heb je niet alles nodig, het moet een koel en zacht deeg worden, niet plakkerig.

5

Verwarm de oven voor op 200 graden.

6

Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een rechthoek van ongeveer een halve cm dik. Let goed op, te dik maakt dat je alleen brood hebt en je mango er tussenuit gaat vallen.

7

Giet je mango af (bewaar het vocht als je wil, is een lekkere siroop voor in de yoghurt ofzo), te nat wil je niet in je scone.

8

Verdeel de mango over het deeg, druk licht aan en houdt aan de bovenkant een strook vrij.

9

Rol de lap deeg op en gebruik de rand aan de bovenkant om het deeg dicht te maken.

10

Snijd met een gekarteld mes het deeg is gelijke delen.

11

Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak ze in zo'n 30 minuten lichtbruin.

12

Even afkoelen, beetje poedersuiker als je wil, en enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply