bijgerecht/ hoofdgerecht/ makkelijk/ salade

Gegrilde groente salade

Zomerhitte eten is voor mij vaak licht en makkelijk eten. Wie heeft er zin om uren in de keuken te staan met dit warme weer? Vandaag maakte ik gegrilde groente uit de oven met rucola, jalapeño, kruidenolie, amandelen en olijven. De oven doet het meeste werk, dus ik kan lekker uitpuffen in de tuin, en toch een lekkere voedzame maaltijd.

Gegrilde groente salade

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2

Ingredients

  • 1 aubergine
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 kleine rode ui
  • klein blikje kikkererwten
  • ruime scheut olijfolie
  • flinke snuf zout
  • jalapeño (uit een potje, die heeft ook een lekker zuurtje)
  • 2 el zwarte, goeie olijven, in kwartjes gesneden
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 10 gr krulpeterselie
  • 50 gr rucola
  • 40 gr amandelen
  • sap van 1/2 limoen
  • granaatappelsiroop (in de toko, betere supermarkt, of vervangen door balsamico)
  • snuf pul biber (of andere chilivlokken)

Instructions

1

Snijd de aubergine in blokjes, de puntpaprika en ui in halve ringetjes en doe samen met de kikkererwten en een ruime scheut olie in een ovenschaal. Bestrooi ruim met zout en zet ongeveer 20 minuten in een oven op 200 graden. Schep halverwege een keer om en haal eruit als het lekker gaar is (elke oven en elke smaak is anders misschien wil je die van jou iets korter of langer)

2

Snijd ondertussen de jalapeno (zoveel als je lekker vindt, sommigen vinden het pittig, voor de ander kan er niet genoeg in) en doe die met de rucola, olijven, kleingesneden peterselie en amandelen in een een mooie schaal.

3

Maak in een schaaltje de dressing door 2 el olie, de sap van de limoen en de komijn en paprikapoeder te mengen.

4

Meng de gegrilde groente met de salade en besprenkel met granaatappelsiroop en pul biber

5

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply