hoofdgerecht/ kids

Ratatouille

In de categorie kindvriendelijk, en niet alleen omdat er een film naar vernoemd is. Mijn kinderen smullen hiervan, en hebben geen idee dat ze een vegan gerecht eten. Want het mooie is, je hoeft geen vegan te zijn om dit gerecht van gestoofde mediterrane groente te maken of lekker te vinden. En de gestoofde groente kun je combineren met van alles: rijst, couscous of gebakken aardappeltjes. Vanavond combineerden wij het met couscous.

Ratatouille

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 3,00 out of 5)
Laden...
Serves: 4
Cooking Time: 40 min

Ingredients

 • plantaardige olie
 • 1 grote ui
 • 4 tenen knoflook
 • 1 grote courgette
 • 1 grote aubergine
 • 1 rode paprika
 • 1 blik tomatenblokjes
 • 1 klein blikje tomatenpuree
 • 3 el Provençaalse kruiden
 • 2 laurierblaadjes
 • 1 el balsamico
 • 1 tl suiker
 • zout & peper

Instructions

1

Snij de knoflook en ui in kleine stukjes en fruit in ruime olie op matig vuur.

2

Snij ondertussen de courgette, aubergine en paprika in stukjes. Ik houd van middelgroot, te klein wordt het zo'n pastasaus en te groot vind ik niet prettig eten. Uit ervaring weet ik dat de meningen daarover verschillen.

3

Voeg de groenten toe aan het knofui mengsel en laat zo'n 5 minuten samen bakken.

4

Voeg vervolgens de tomatenblokjes, tomatenpuree, suiker, balsamico, Provençaalse kruiden, laurierblaadjes, zout en peper toe en laat minstens 25 minuten op een laag vuur lekker pruttelen. Voeg water toe als het wat droog begint te koken.

5

Proef en voeg evt nog extra zout en/of peper toe.

6

Schep op een bord en eet met wat je maar wil, zelfs met een lekkere dikke plak brood is heerlijk.

7

Enjoy!


You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  Coraline
  6 november 2020 at 16:04

  Van mij krijgt hij vijf sterren! Per ongeluk twee sterren aangeklikt, en ik krijg het niet gecorigeerd :/ Mijn twee kieskeurige eters thuis vonden het ook heerlijk, en het was makkelijk te bereiden. Ik had geen tomatenpuree in huis, maar met wat eetlepels tomato frito was het ook erg lekker.

 • Leave a Reply