hoofdgerecht/ kids

Plantaardige paella

Paella is een heerlijk gerecht. Het smaakt en ruikt naar Spanje, naar zwoele zomeravonden, naar mediterrane vakanties… Maar paella staat ook voor vis. Toen ik nog de vegetariër was die af en toe vis at, was dit een van mijn lievelingsgerechten. Zeg paella en je zegt schaaldieren, dus kan ik het dan wel lekker vissig maken, zonder vis toe te voegen?
Bring in the nori!
Mijn kleine vondst om plantaardige gerechten toch een ziltige smaak te geven. De nori vellen die je in de winkel koopt om sushi te maken heb ik in de keukenmachine gegooid waardoor je kleine snippers (of zelfs poeder als je langer door draait) krijgt. Die snippers kan je toevoegen aan een gerecht voor een ziltige smaak. Speel er een beetje mee, zoek hoe veel je lekker vindt. Net als met de chilivlokken die je toevoegt, ik hou er van, de kinderen wat minder, dus als het nodig is, pas ik me aan 🙂

Plantaardige paella

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 4
Cooking Time: 25 min

Ingredients

 • 300 gr arboriorijst
 • 1 ui
 • 2 tenen knoflook
 • 3 el olijfolie
 • 1/4 tl gerookte paprikapoeder
 • 1/4 tl chilivlokken
 • 2 tomaten
 • 1 glas witte wijn
 • 1 liter groentebouillon
 • saffraan (zakje 0,05 gr)
 • 1 rode paprika
 • 200 gr doperwtjes (diepvries)
 • plantaardige kipstuckjes
 • handje peterselie
 • 1 el gemalen zeewier (zelfgemaakt, nori vellen in de blender en klaar is kees)

Instructions

1

Breng 1 liter groentebouillon aan de kook en voeg saffraan toe, laat 2 minuten koken en zet uit.

2

Snij de ui en knoflook klein en fruit in de olijfolie tot het zacht is. Voeg de kleingesneden paprika en tomaten toe en als die ook zacht is, voeg dan de gerookte paprikapoeder en chilivlokken toe. Voeg de arboriorijst toe en laat kort meebakken. Doe de wijn in de koekenpan en als de rijst de wijn heeft opgenomen doe je de bouillon erbij. Niet zoals bij risotto beetje bij beetje en blijven roeren, bij paella doe je alle bouillon in 1 keer erbij, en laat je het lekker sudderen.

3

Bak in een klein koekenpannetje de plantaardige kipstuckjes op hoog vuur krokant.

4

Als de rijst bijna alle bouillon heeft opgenomen voeg je de doperwtjes en zeewierpoeder toe.

5

Proef als alle bouillon is opgenomen en voeg naar smaak nog zout, peper of zeewierpoeder toe.

6

Verdeel de paella over de borden. Doe de kipstuckjes er overheen en bestrooi met peterselie.

7

Disfrutalo!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply