hoofdgerecht/ kids

Risotto verde

Ik ben niet zo’n type die haar boekenkast op kleur heeft georganiseerd, maar qua eten heb ik wel iets met kleur. Het gebruik van complementaire kleuren, of juist verwante kleuren. Ook mijn kinderen noemen de gerechten vaak naar de kleur die ze hebben, zo is Pasta Bolognese hier in huis pasta rode saus. Maar goed, vandaag geen rood, vandaag is groen, in al haar schakeringen! Deze heerlijk romige risotto combineren met knapperig gebakken cavolo nero en frisse zeekraal maakt hem weer net iets spannender dan de doordeweekse risotto. Cavolo nero klinkt heel exotisch maar is eigenlijk een palmkool, met haar stevige, diepdonkergroene bladeren (voor de kleurpuristen, niet echt nero = zwart) heel geschikt om te bakken. Misschien moet je er even voor omfietsen, maar mijn Albert Heijn en markt verkopen hem gewoon.

Risotto verde

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 4
Prep Time: 40

Ingredients

  • 300 gr arboriorijst (doe jezelf een plezier en koop goede, niet die Lassi shit, bij goede arborio komt meer zetmeel los voor dat smeuiige risotto gevoel)
  • 1 liter bouillon (Albert Heijn heeft fijne vegan bouiloni)
  • 3 stengels bleekselderij
  • 3 tenen knoflook
  • 200 gr spinazie (vers of diepvries, meer of minder werk)
  • 100 ml witte wijn
  • 100 gr doperwtjes
  • 4 bladeren cavolo nero
  • handje zeekraal
  • 3 eetlepels edelgistvlokken

Instructions

1

Maak in een pannetje bouillon, als het heeft gekookt zet je het vuur uit.

2

Snij de bleekselderij en knoflook klein en bak het in ruime, echt ruime olie. Niet te heet want anders verbrandt de knoflook en dat is de dood in de pot.

3

Als de bleekselderij zacht is doe je de risottorijst in de koekenpan. Als de rijst de olie heeft opgezogen doe je de wijn erbij. Als de rijst de wijn heeft opgezogen begin je met een soeplepel de bouillon toe te voegen. Iedere keer een flinke scheut, en pas weer toevoegen als alles is opgenomen. Blijf tussendoor goed roeren zodat het niet aanbakt en de zetmeel goed vrij kan komen.

4

Als je voor verse spinazie hebt gekozen, roerbak je in een andere pan de spinazie, en voeg je die toe als de spinazie geslonken is. Als je diepvries spinazie gebruikt meng je die gewoon in bevroren toestand met de risotto. Daarna voeg je ook de doperwtjes toe.

5

In een andere koekenpan bak je de kleingesneden cavolo nero in ruime olie waardoor het bijna een beetje frituurt en je knapperige diepdonkergroene chips krijgt.

6

Als je bouillon op is proef dan je risotto om te checken of het goed gaar is, de rijstkorrels lekker zacht. Soms ziet het er al helemaal romig uit maar zijn je korrels nog hard van binnen. Not good. Als je bouillon al op is en je korrels kunnen toch nog wat extra gebruiken, maak dan niet opnieuw bouillon, voeg gewoon nog wat water toe. De smaak zit er al zo in dat wat water toevoegen helemaal niet erg is. Zet het vuur pas uit als de korrels echt zacht zijn van binnen. Voeg de edelgistvlokken toe. Schep om en laat even 3 minuten rusten. Schep nogmaals om, verdeel de risotto over de borden, en drapeer de cavolo nero en zeekraal er overheen.

7

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply