Wintergroenten in the mix. Zowel pompoen als spruitjes in de aanbieding gekocht dus laat ik ze eens samen gebruiken. Het lijkt tegenstrijdig, die bittere spruitjes (alhoewel, zo bitter zijn ze tegenwoordig niet meer) met die zoete pompoen. Maar samen zijn ze juist heerlijk complementair. Door de orzo (rijstvormige pasta) mee te laten bakken neemt die de smaak van de spruitjes en pompoen heerlijk op. En als kers op de taart is een traybake ook heel eenvoudig te maken, de oven doet het meeste werk terwijl jij lekker onder een dekentje op de bank zit 🙂
Pompoen-spruitjes traybake met orzo
Ingredients
- 400 gr biologische pompoen
- 250 gr spruitjes
- 1 ui
- 3 el plantaardige olie
- 150 gr orzo
- 500 ml groentebouillon
- 1/4 tl pul biber (of andere chilivlokken)
- handje geroosterde pompoenpitten
Instructions
Doe de in blokjes gesneden pompoen, geschilde en gehalveerde spruitjes en halve ringen ui samen in een ruime ovenschaal. Besprenkel met plantaardige olie, schep om en schuif in de oven. Bij gerechten waar voorverwarmen niet nodig is zet ik de oven pas aan als ik het gerecht er in zet, scheelt toch weer energie.
Zet de oven op 200 graden en laat 20 minuten bakken.
Haal de ovenschaal uit de oven, doe de orzo, groentebouillon en chili erbij en schep goed om.
Zet de schaal terug in de oven voor nog een keer 15/20 minuten.
Check op het laatst of het niet verbrand of aanbrand, even doorscheppen, en wanneer het gaar is, haal je de ovenschaal eruit.
Laat even kort afkoelen en rooster ondertussen in 2 minuten een paar pompoenpitten op hoog vuur in een droge koekenpan (of haal uit een zakje...).
Verdeel de ovenschotel over de borden, bestrooi met de pompoenpitten en serveer.
Enjoy!
No Comments