hoofdgerecht/ makkelijk

Pastinaakpuree met knolselderijsteak en mosterdspruitjes

Ik had nog wat restjes in de groentela dus maakte ik een AGV-tje (aardappel, vlees en groente) maar dan met alleen groente. De zoete pastinaak, met de pittige mosterdspruitjes en de de umami knolselderij zijn simpel te maken, maar bijzonder smaakvol samen.

Pastinaakpuree met knolselderijsteak en mosterdspruitjes

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2
Cooking Time: 20 minuten

Ik had nog wat restjes in de groentela dus maakte ik een AGV-tje (aardappel, vlees en groente) maar dan met alleen groente. De zoete pastinaak, met de pittige mosterdspruitjes en de de umami knolselderij zijn simpel te maken, maar bijzonder smaakvol samen.

Ingredients

 • 2 pastinaken
 • halve knolselderij
 • 2 sjalotjes
 • 1 teen knoflook
 • 1/2 tl dragon
 • 50 gr plantaardige margarine
 • 1 kopje plantaardige melk
 • flinke snuf zout
 • 1 tl mosterd
 • klein glaasje witte wijn
 • 2 el sojaroom

Instructions

1

We beginnen met de knolselderij. Daar snijden en schillen we twee dikke plakken van, ongeveer een centimeter dik. In een niet al te grote koekenpannen smelten we de margarine, best veel, maar dat moet en daar fruiten we het kleingesneden sjalotje en knoflook in. Als die na een minuut of 3 zacht zijn voegen we de knolselderij toen en bakken die aan beide kanten tot ie goed bruin is. Dat duurt een minuut of 10. Voeg daarna de dragon, een behoorlijke snuf zout en een kopje water toe. Laat vervolgens het vocht helemaal inkoken. Dat duurt een minuut of 10. Draai misschien 1 keer om maar laat vooral lekker garen.

2

Ondertussen schillen en snijden we de pastinaak. Ook die bakken we. Ik gebruik daarvoor mijn tefal saussteelpan, zodat ik na het bakken het vocht in dezelfde pan kan toevoegen. Warm wat plantaardige olie op en bak de pastinaak tot hij licht gekleurd en zacht is. Dat duurt een minuut of 10. Voeg daarna een kopje plantaardige melk naar keuze toe, ik gebruikte havermelk, en een snuf peper en zout. Zet het vuur zachter en laat nog zo'n 10 minuten pruttelen. Zet daarna de staafmixer in de pan. Als het nog te dik is, voeg je nog wat plantaardige melk toe tot het een zachte, puree-achtige structuur krijgt.

3

Ondertussen schil en snijd je ook de spruitjes. Ik haal het buitenste jasje er af en halveer ze, zodat ze al roerbakkende sneller gaan worden. De spruitjes hebben wat minder tijd nodig, in totaal zo'n 10 minuten dus die kan je als laatste in pan gooien. Warm hiervoor ook wat olie op, voeg een kleingesneden sjalotje toe en laat zacht worden, en voeg vervolgens de spruitjes toe. Als ze zo'n 5 minuten gebakken hebben voeg je de mosterd, wijn en room toe, en laat nog 5 minuten zachtjes stoven.

4

Doe op elk bord een flinke schep pastinaakpuree, wat mosterdspruitjes en een knolsteak, simpel maar super.

5

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply