makkelijk/ oven/ zoet

Rabarber plaattaart

Het leuke aan seizoensgroente of fruit, dat als het zover is, dat je er vanalles mee maakt. Omdat dit het moment is om er van te genieten. Omdat het zo weer voorbij is. Eigenlijk jammer dat we niet veel meer gewoon aan het seizoen houden, want de schaarste maakt de liefde alleen maar groter. Zo ook met rabarber. Ik maakte de afgelopen weken rabarbercompote, rabarbercrumble en rabarbercake. Vandaag is het tijd voor de plaattaart, inspired by Rukmini Iyer. Alleen al om het plaatje wilde ik die een keer gemaakt hebben. Rabarber in visgraat, wie wil dat nou niet? Simpel te maken en ook nog eens lekker. Ons toetje vandaag. Ik maakte een kleine, voor 4 personen, maar het recept is prima te verdubbelen voor een grote ovenschaal.

Rabarber plaattaart

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

  • 200 gr rabarber (stelen van gelijke dikte)
  • 30 gr lichte basterdsuiker
  • 1/4 tl kaneel
  • 1/4 tl vanille extract
  • 20 gr pijnboompitten, heel fijn gemalen
  • 1 tl maizena
  • 4 velletjes plantaardige bladerdeeg (ontdooid)

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden

2

Snijd de rabarberstelen in exact even lange stukjes van ongeveer 2,5 cm. Schep de helft van de suiker, kaneel en vanille er doorheen, en zet apart.

3

Roer in een andere kom de pijnboompitten (in een keukenmachine heel fijn gehakt), rest van de suiker en maizena door elkaar.

4

Leg het bladerdeeg op een bakplaat of bedek een lage ovenschaal. Verdeel het pijnboompittenmengsel over de bodem.

5

Leg de rabarber in een visgraatmotief eroverheen. Begin met een diagonaal rijtje en de rest volgt vanzelf. Vul op het laatst de lege plekken op.

6

Bak de taart in zo'n 25/30 minuten, in ieder geval tot de randjes bladerdeeg goudbruin zijn en de rabarber gaar.

7

Dien warm op. Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply