kids/ lunch/ zoet

Vegan Kaneelbroodjes

Of cinnamonrolls, of voor wie de IKEA bezoekt kanelbullar. Wie kent ze niet, die goddelijke broodjes met heerlijke kaneelvulling. Hier kan je me ‘s nachts voor wakker maken zo lekker. Maar liever maak ik ze gewoon zelf met de kinderen, op zondagochtend. En eet ik ze warm uit de oven voor een verlaat ontbijt. En later afgekoeld nog een keer bij een kopje koffie. Ik maakte ze niet té zoet, met extra pecannootjes in de vulling, en natuurlijk zonder zuivel. Als je ze een keer maakt, maak je ze zeker weten nog een keer…

Vegan Kaneelbroodjes

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 10
Cooking Time: 75 min

Ingredients

  • 9 el warm water
  • 3 el chiazaad
  • 260 ml warme havermelk
  • 7 droge gist
  • 70 gr margarine
  • 60 gr suiker
  • 250 gr volkorenmeel
  • 200 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • flinke snuf zout
  • 100 gr margarine (kamertemperatuur)
  • 100 gr donkere basterdsuiker
  • 2 tl kaneel
  • 1 el chiazaad
  • 50 gr pecannoten in kleine stukjes gehakt

Instructions

1

Begin met de chia-eieren. Doe de 9 eetlepels warm water in een schaaltje en roer de 3 eetlepels chiazaad erdoor. Laat minstens 10 minuten staan zodat het een dikke gelei wordt.

2

Zet de havermelk op het vuur en verwarm maar breng niet aan de kook. Meng 100 ml met de gist en zet apart.

3

Meng in een beslagkom de in kleine blokjes gesneden margarine en suiker en voeg de rest van de warme havermelk toe. Roer met een garde tot het een glad geheel is.

4

Meng in een andere schaal de meel, bloem, bakpoeder, het kaneel en zout en voeg dit beetje bij beetje toe aan het melk/margarine/suiker mengsel. Als het wat dik begint te worden, voeg dan het gist-melk mengsel en het schaaltje chiagelei toe. Meng dit niet met een electrische mixer maar met een garde of een houten lepel. Als je alle droge ingrediënten hebt toegevoegd dan heb je een samenhangend maar nog wel plakkerig deeg.

5

Zet het deeg op een warme plek weg met een schone, vochtige theedoek er overheen. Laat het 30 minuten rusten en rijzen.

6

Meng ondertussen voor de kaneelvulling de margarine, basterdsuiker, kaneel, chiazaad en pecans. Prak het geheel door elkaar tot het echt goed gemengd is.

7

Zet de oven op 180 graden om voor te verwarmen. Ik gebruik het opwarmen ook om de schaal met kaneelvulling op te warmen zodat die dadelijk lekker uitsmeert.

8

Ondertussen bestuif je het aanrecht met bloem (of een siliconenmatje, dat werkt ook lekker) en rol je het deeg daarop uit tot een rechthoek vorm van ongeveer 50 bij 30 cm.

9

De vulling smeer je uit over de hele lap deeg en vervolgens begin je aan de lange kant te rollen, en rol je hem voorzichtig, stukje bij beetje op. Als je de rol hebt liggen, snij je die in 10 ongeveer gelijke stukken die je vervolgens rechtop in een ingevette ovenschaal zet.

10

De oven in voor ongeveer 30 minuten, en laat de geuren je huis vullen en het smullen beginnen.

11

Enjoy!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Marielle
    4 februari 2020 at 19:11

    Vegan Kanelbullar (cinnamonrolls)
    Welke margarine gebruiken jullie?

    • Reply
      admin
      4 februari 2020 at 23:26

      Hi Marielle, wij gebruiken Wajang, maar er zijn wel meer plantaardige margarines die je prima kan gebruiken. Ik denk dat ik ze dit weekend weer eens ga maken 🙂

    Leave a Reply