aziatisch/ makkelijk/ snel

Romige ramen met shiitake en asperges

De meeste ramen is noodles met een lichte bouillon. Deze ramen is wat stevigere kost door de kokosmelk en de umami van de paddestoelen, maar dankzij volledig plantaardig wordt het nooit zwaar. Heerlijk dus voor als je echt lekkere trek hebt, maar toch niet zoveel tijd, want deze ramen is supersnel klaar.

Romige ramen met shiitake en asperges

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2 pers

Ingredients

  • 150 gr shiitake
  • 1 flinke sjalot
  • 2 tenen knoflook fijngehakt
  • 2 cm verse gemberwortel
  • 2 el lichte miso
  • 1 el tahin
  • 1 el plantaardige olie
  • 1 el sojasaus
  • 200 ml kokosmelk
  • 150 gr noedels
  • 150 gr aspergetips (ik haal zij bij de AH uit de vriezer)
  • 150 gr tofu in reepjes (het liefst gerookt, die is heerlijk en direct te gebruiken)
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • snuf chilivlokken (maak het zo pittig als je wil)
  • snuf zout
  • 1/2 el sojasaus

Instructions

1

Doe de helft van de shiitakes met de sjalot, knoflook, gember, miso, tahin, olie en sojasaus in een blender en vermaal tot een gladde puree. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en bak de puree. Schep regelmatig om en meng de kokosmelk erbij tot het goed vermengd is en zet het vuur laag.

2

Kook in een andere pan de noedels volgens de instructie op de verpakking. Als het klaar is giet je het af en houdt het kookvocht apart.

3

Bak in een andere koekenpan in een beetje plantaardige olie de andere helft van de shiitake, de aspergetips, de tofu, de knoflook, chilivlokken, zout en sojasaus, pas op dat het niet zwart aanbakt, en zet uit als het gaar is.

4

Leg de noodles op de borden, leng de kokospuree aan met het kookvocht tot het een soepdunte heeft, en giet over de noodles heen. Leg als laatste de gebakken groente met tofu er bovenop.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply