bijgerecht/ hoofdgerecht/ kids

Vegan groentetaart

Quiche of hartige taart is een klassieker onder de recepten. Makkelijk te maken, en altijd smaakvol. Op menig restaurantmenu is hij te vinden onder de vegetarische gerechten. Maar vegan is het een stuk lastiger zou je denken, als je geen kaas, ei en room wil toevoegen. Maar dat valt dus hartstikke mee. Deze taart is vooral wat voorbereidingswerk, maar zeker niet moeilijk. En makkelijk om nog een keer extra op te warmen, als hapje bij de lunch bijvoorbeeld, of in kleinere porties als voorgerecht.

Vegan groentetaart

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 4
Prep Time: 60 minuten

Ingredients

  • olijfolie
  • 1 grote ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 tl oregano
  • 300 gr verse spinazie
  • 1 bakje kastanjechampignons
  • 1 courgette
  • 300 gr gewone tofu
  • 300 gr silken tofu (600 gr gewone kan ook, maar ik vind de mix lekkerder, silken geeft een romig effect)
  • 2 tl mosterd
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl kala namak (zwavelzout voor een ei-smaak, bij de natuurwinkel of toko)
  • snuf peper en zout
  • bladerdeeg (de gewone zonder roomboter is vegan)
  • evt. geraspte vegan kaas

Instructions

1

Leg het bladerdeeg uit om te ontdooien.

2

Snij de ui klein en fruit zo'n 10 minuten in ruime olijfolie.

3

Snijd ondertussen de knoflook en champignons klein. Voeg eerst de knoflook toe, laat een minuutje meefruiten, schep om en voeg de champignons en oregano toe. Bak tot de champignons lekker bruin en klein zijn, en giet dan de hele inhoud van de koekenpan in een schaaltje.

4

Doe opnieuw olijfolie in de koekenpan en wok de verse spinazie in batches tot ze geslonken zijn. Doe ook de spinazie in een schaaltje en zet apart.

5

Verwarm je oven voor op 200 graden.

6

Snijd de courgette klein, doe opnieuw olijfolie in de koekenpan en bak de courgette tot ze zacht en lichtbruin zijn.

7

Pak een beslagkom, giet de tofu af en doe deze in de kom. Voeg de mosterd, kurkuma, kala namak en peper en zout toe. Als het goed is staat er in het champignonschaaltje wat baksap, giet dat af over het tofumengsel.

8

Pak een mixer en mix het tofumengsel kort tot alles goed gemengd is.

9

Schep de champignons, spinazie en courgette door het tofumengsel heen.

10

Vet je ovenschaal in, bedek de bodem en zijkanten met bladerdeeg en schep het tofu-groentemengsel er bovenop. Als je dat lekker vindt kun je er nog wat vegan kaas over heen strooien.

11

Zet 30 minuten in de oven. Laat kort afkoelen (hij is dan beter snijdbaar), snijd aan en verdeel over de borden.

12

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply