hoofdgerecht/ makkelijk/ oven

Aardappel-prei-speck ovenschotel

Ik ben niet zo’n aardappeleter, maar mijn oudste wel. Het verzoek kwam dus een keer iets lekkers met aardappels te maken. Het werd een ovenschotel met de zoetige prei gecombineerd met de zoutigheid van spekjes. Nepspekjes natuurlijk, maar wel lekker. Voorheen maakte ik zelf een kruidenroomsaus om te binden, maar tegenwoordig heb je plantaardige Boursin en die wilde ik ook wel eens uitproberen. Dat bleek uitstekend te werken, én in de smaak te vallen bij de kinderen. Onderstaande recept is voor 4 personen een hoofdmaaltijd. Je kan ook de helft maken en dan als bijgerecht serveren. Up to you…

Aardappel-prei-speck ovenschotel

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

  • 700 gram aardappelen vastkokend
  • 3 stelen prei
  • plantaardige olie
  • 1,5 bakje plantaardige boursin
  • 1 pakje sojaroom
  • 1 bakje vegan spekjes (ik gebruikte Vivera, die vind ik het lekkerst)
  • optioneel: geraspte kaas of nepkaas voor er over heen

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Kook de aardappelen 15 minuten voor. Geschild of ongeschild (ik koop biologische aardappelen zodat ik ze alleen hoef te wassen).

3

Was en snijd de prei klein. Bak in ruime olie zo'n 10 minuten op middelhoog vuur tot het zacht is.

4

Voeg de laatste 2 minuten de boursin, sojaroom en spekjes toe en schep regelmatig om.

5

Giet de aardappelen af en spoel af met koud water.

6

Laat kort afkoelen zodat je ze in plakjes kunt snijden.

7

Doe de aardappelen en prei-roommengsel samen in een grote ovenschotel, schep goed om en bestrooi eventueel met (nep) kaas.

8

Doe de schaal in de oven en laat zo'n 30 minuten bakken.

9

Verdeel de ovenschotel over de borden. Serveer evt met salade of een plantaardige burger.

10

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply