hoofdgerecht/ kids/ pasta

Winterse gnocchi met prei en paddestoelen

Ik weet niet hoe het met jullie kinderen zit, maar die van mij zijn echte pastamonsters. Alle drie hebben ze hun eigen favoriete ingrediënten, en om het makkelijk te maken noemen we ze gewoon maar bij de kleur, zo hebben we pasta rode saus (bolognese), pasta witte saus (room met paddestoelen) en pasta groene saus (groene groenten). Toevalligerwijs ook de kleuren van de Italiaanse vlag. Voor de kniesoor is paddestoelensaus natuurlijk lichtbruin in plaats van wit, maar wij noemen het witte saus. En pasta kan natuurlijk alles zijn: spagetti, penne of zoals in dit geval gnocchi. Toen ik nog geen vegan was maakte ik graag gnocchi zelf: met aardappel, bloem, ei en parmezaan. Daar moet ik nog een vegan variant op verzinnen, maar for the time being koop ik gewoon de voorverpakte variant, die is meestal gewoon vegan.

Winterse gnocchi met prei en paddestoelen

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 4
Cooking Time: 20 min

Ingredients

 • 400 gr gnocchi
 • 3 el olijfolie
 • 1 ui
 • 3 knoflooktenen
 • 400 gr paddestoelen (welke je wil, ik gebruikte een mix)
 • 2 preien
 • 1/2 blokje paddestoelenbouillon
 • 1 tl tijm
 • 1 pakje plantaardige room (sojaroom, haverroom, of welke je wil)
 • 2 handen walnoten
 • Zout en peper
 • handje peterselie

Instructions

1

Begin met de saus. Snij hiervoor de ui en knoflook klein en fruit in de olie. Snij ondertussen de paddestoelen en prei klein en voeg toe als de ui en knoflook zacht is. Laat lekker bruin bakken en voeg dan het bouillonblokje, de tijm en plantaardige room toe.

2

Kook ondertussen ruim water en voeg de gnocchi toe als het kookt. Kook volgens de verpakking, meestal is dat kort, ongeveer 3 minuten. Toen ik nog zelf gnocchi maakte leerde ik dat het gaar is als het gaat drijven.

3

Kraak ondertussen de walnoten en zet samen met de kleingesneden peterselie apart in een schaaltje.

4

Als de gnocchi gaar is voeg toe aan de saus, meng goed en bak nog heel even samen. Proef en voeg indien nodig nog zout en/of peper toe.

5

Verdeel de gnocchi met saus over de borden, en bestrooi met de walnoten en peterselie mix.

6

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply