Winterse gnocchi met prei en paddestoelen
Ingredients
- 400 gr gnocchi
- 3 el olijfolie
- 1 ui
- 3 knoflooktenen
- 400 gr paddestoelen (welke je wil, ik gebruikte een mix)
- 2 preien
- 1/2 blokje paddestoelenbouillon
- 1 tl tijm
- 1 pakje plantaardige room (sojaroom, haverroom, of welke je wil)
- 2 handen walnoten
- Zout en peper
- handje peterselie
Instructions
Begin met de saus. Snij hiervoor de ui en knoflook klein en fruit in de olie. Snij ondertussen de paddestoelen en prei klein en voeg toe als de ui en knoflook zacht is. Laat lekker bruin bakken en voeg dan het bouillonblokje, de tijm en plantaardige room toe.
Kook ondertussen ruim water en voeg de gnocchi toe als het kookt. Kook volgens de verpakking, meestal is dat kort, ongeveer 3 minuten. Toen ik nog zelf gnocchi maakte leerde ik dat het gaar is als het gaat drijven.
Kraak ondertussen de walnoten en zet samen met de kleingesneden peterselie apart in een schaaltje.
Als de gnocchi gaar is voeg toe aan de saus, meng goed en bak nog heel even samen. Proef en voeg indien nodig nog zout en/of peper toe.
Verdeel de gnocchi met saus over de borden, en bestrooi met de walnoten en peterselie mix.
Enjoy!
No Comments