Als vegan gebruik ik veel hummus (of houmous, of choemoes, dat ligt er aan met welke wereldburger je spreekt). Ik gebruik het op brood, als dip bij het avondeten, of gewoon lekker tussendoor. Ik heb het geluk dat bij mij om de hoek een Iraanse toko zit, die superlekkere hummus verkoopt. Dus bij mij in de koelkast geen Albert Heijn hummus. Desalniettemin is zélf hummus maken nog steeds heel fijn. Als je echt all-the-way wil gaan koop je gedroogde kikkererwten, en week je die 12 uur in ruim water, en kook je ze tot ze uit elkaar beginnen te vallen. Maar je kan ook gaan voor de snelle variant, met een blikje kikkererwten. Het is zo klaar, en je kan je eigen variant maken. En dan bedoel ik niet die vreselijke chocolade variant van de Albert Heijn. Maar hummus met bietjes, met koriander of met pompoen. Voor je los kan gaan op de varianten, heb je eerst een goede basis nodig. Hierbij!
Giet de kikkererwten af en bewaar het vocht. Meng in een keukenmachine de kikkererwten met de techina, knoflook en citroensap en laat ongeveer 10 minuten draaien. Voeg langzaam kleine beetjes van het vocht toe tot het een smeuïge, en smeerbare massa is. Voeg als laatste het zout toe en proef! Voeg indien nodig nog wat zout of citroensap toe. Als je tevreden bent (lees: als je je vingers erbij aflikt) zet de keukenmachine uit en doe een flinke dot in een schaaltje en top met wat je wil. Ik gebruikte hier paprikapoeder en peterselie, maar iets anders kan ook: komijn, koriander, peper, granaatappelpitjes. Alleen niet allemaal tegelijk. Gebruik lekker vers brood, en dip away! Homemade hummus
Ingredients
Instructions
1 Comment
Wrap met falafel en groene kool - Leckerbeckje
12 maart 2019 at 17:12[…] dan is er alleen niet meer echt sprake van een snelle hap. Tenzij je een voorraadje zelfgemaakte hummus in de koelkast hebt […]