kookboek/ zoet

Pecan-cranberrytaart

Zoetigheid bakken zonder dierlijke producten te gebruiken is even een mindshift. In mijn beleving bak je in de basis met bloem, boter, suiker en eieren. En toen ik nog geen veganist was, moest dat ook altijd roomboter zijn, en absoluut geen margarine. Nu twee van de vier basiselementen wegvallen moet je creatief worden. En omdat vegan bakken voor mij echt onontdekt gebied is, begin ik met bakken uit een kookboek. En wel uit Sarah Britton’s My New Roots. Daar staat een heerlijke taart in die perfect past bij de donkere dagen voor kerst: pecan-cranberrytaart. Here we go!

Pecan-cranberrytaart

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 8

Ingredients

 • 150 gr havermout
 • 60 ml kokosolie
 • 60 ml ahornsiroop
 • 1/4 tl zout
 • 1/2 tl nootmuskaat
 • 120 ml gerstemoutsiroop (ik gebruikte honing)
 • 60 ml ahornsiroop
 • 2 el notenpasta
 • 1 tl vanille extract
 • 1 tl kaneel
 • 1 el arrowrootpoeder (ik gebruikte maizena)
 • 210 gr pecannoten
 • 150 gr cranberry's (geen gedroogde, ik gebruikte uit de diepvries)

Instructions

1

Maal voor het deeg de havermout in de keukenmachine tot een grof meel. Voeg de kokosolie, ahornsiroop, zout en nootmuskaat toe en draai het geheel tot een samenhangend deeg. Haal het deeg uit de keukenmachine en druk het uit in een ingevette taartvorm van ongeveer 20 cm. Met natte handen of ingeoliede handen blijf het deeg niet aan je handen plakken. Prik met een vork gaatjes in het deeg en en bak de bodem vervolgens in 10-15 minuten gaar op 180 graden. Haal hem uit de oven en laat afkoelen.

2

Maak voor de vulling de keukenmachine schoon :-). Doe de gerstemoutsiroop, ahornsiroop, otenpasta, vanille extract en kaneel, maizena in de keukenmachine en laat het draaien tot een glad mengsel. Voeg 140 gram van de pecannoten en laat kort meedraaien zodat de noten gehakt maar niet superklein zijn. Spatel de cranberry's door het deeg.

3

Giet de vulling op de taartbodem en maak af met de overgebleven pecannoten. Als je zin hebt in een mooie vorm, als je meer van landelijk bent, strooi je ze wat lukraak op de vulling. Bak de taart 20-30 minuten in de oven tot hij bubbelt en lekker bruin is.

4

Laat goed afkoelen voor je proeft. Enjoy!


You Might Also Like

1 Comment

 • Reply
  guusje
  19 oktober 2019 at 12:36

  heel lekker recept, heb er echt van genoten

 • Leave a Reply