Pastinaak is niet een hele voor de hand liggende groente. In de categorie ‘vergeten groente’. Maar voor mij verre van vergeten. Pastinaak heeft een beetje zoetige, anijsachtige smaak, die hem heel geschikt maakt voor een romige soep. In dit recept is mosterd een lekker scherpe tegenhanger.
Schil de pastinaak met een dunschiller of een scherp mesje. Snij de pastinaak en de sjalotjes in grove stukken. Voeg ze allebei toe aan de bouillon. Kook gedurende zo'n 10 minuten tot de pastinaak echt zacht is. Blender de soep en vul aan met water tot je de gewenste dikte bereikt hebt en schenk de soep in fijne kommen. Bak voor de topping in een koekenpan het amandelschaafsel, de pompoenpitten en het mosterdzaad tot het mosterdzaad begint te knetteren. Let op dat het niet te hard gaat, dan verbranden de amandelen. Strooi de topping over de soep en maak af met een beetje peterselie. Enjoy!Pastinaaksoep
Ingredients
Instructions
No Comments