Altijd als ik met de kinderen in een kroegje wat ga drinken (ok pre-corona ging drinken) dan was het helemaal feest als ze er nachos bij mochten bestellen. Tortillachips met gesmolten kaas, guacamole, jalapeños en creme fraiche. Om thuis een feestje te maken nu er geen sprake meer van is dat we iets op een terras nuttigen, maakte ik nachos for dinner. Supermakkelijk en snel. Voor de kinderen met gesmolten kaas, voor mij zonder. Net zo lekker…
Nachos for dinner
Ingredients
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 1/2 rode peper (of meer als je van heel pittig houdt)
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1/2 tl oregano
- 1/4 tl gemalen korianderzaad
- 1/4 tl zout
- 1 blik kidneybonen
- 1 blik zwarte bonen
- 1 klein blikje mais
- 1 pakje plantaardig gehakt
- 1 pakje tomato frito
- 1 potje jalapeños ringetjes
- handje verse koriander
- 1 zak naturel tortilla's (ik gebruik de salted tortilla van Santa Maria, die zijn lekker hartig)
- 2 (zachte maar niet te zachte!) avocado's
- snuf zout en peper
- pakje plantaardige crème fraîche van Oatly (tip, echt superlekker!)
- evt. geraspte kaas of vegan geraspte kaas
Instructions
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Snij de ui, paprika en rode peper klein en fruit in ruime olie zo'n 5 minuten op middelhoog vuur. Als het zacht is voeg je de kruiden en specerijen toe en laat je het geheel nog zo'n 3 minuten sudderen.
Giet de bonen en mais af en voeg samen met het plantaardige gehakt toe.
Laat zo'n 2 minuten sudderen en voeg de tomato frito toe en laat nog 1 minuut pruttelen.
Proef of het zout of pittig genoeg is en voeg indien nodig nog wat zout of peper toe.
Verdeel de chilimix over de borden. Strooi over elk bord wat jalapeñoringetjes en koriander.
Bedek de chili met tortilla's en strooi indien gewenst met kaas of vegankaas.
Zet in de oven tot de kaas gesmolten is.
Maak ondertussen wat eenvoudige guacamole door de avocado's te prakken met zout, peper en chilipoeder.
Als het bord de oven uit komt doe je op elk bord een kwak gaucamole en een kwak crème fraiche.
Enjoy!
No Comments