hoofdgerecht/ snel/ soep

Hollandse ramen

Nee, geen ramen met kozijnen, maar Japanse noedelsoep en dan met Hollandse groente. Eigenlijk een kwestie van een restje groentela opmaken, met bouillon, noedels, vegan-ei, limoen en koriander. Als je een beetje peper in je leven kan gebruiken kan die er ook bij, maar zonder is het ook al fijn. Nog geen 10 minuten en je zit heerlijk comfortfood weg te slurpen. Mijn groentela gaf mij een restje broccoli, bloemkool en bosui. Mijn kruidenla gaf me de ingrediënten (kala namak zout koop je 1 keer en gebruik je jaren) voor het vegan-ei en het resultaat was heerlijk!

Hollandse ramen

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2

Ingredients

 • half pakje tofu
 • snuf kurkuma
 • snuf knoflookpoeder
 • snuf kala namak zout (naar zwavel smakend zout van de toko, geeft een super ei-smaak)
 • plantaardige olie
 • 1 liter groentebouillon
 • noedels zoveel je wil (ik ben van niet te vol)
 • restje bloemkool
 • restje broccoli
 • halve limoen
 • stengeltje bosui
 • handje koriander

Instructions

1

Begin met het vegan ei. Hiervoor verkruimel je de tofu met een vork tot een scrambled egg substantie. Verwarm in een koekenpan de olie, bak de tofu daar in en bestrooi met de kurkuma, knoflookpoeder en kala namak. Roerbak zo'n 3 minuten en zet vervolgens apart.

2

Breng de groentebouillon aan de kook en snijd ondertussen de bloemkool en broccoli in kleine roosjes.

3

Voeg toe, kook zo'n 2 minuten en voeg vervolgens de noedels toe. Die van mijn toko hoeven maar 2 minuten. Als de jouwe nou langer moeten, dan begin je natuurlijk met de noedels, belangrijk dat de groente maar kort kookt zodat ze lekker knapperig blijven.

4

Snijd ondertussen de bosui en koriander klein, pers de limoen uit en voeg het sap aan de soep toe.

5

Verdeel de noedelsoep over 2 kommen, geef elke kom wat 'ei' en bestrooi met bosui en koriander.

6

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply