Spruitjes hebben niet zo’n beste naam. Terwijl het hele lieve, smakelijke kooltjes zijn. Vooral als je ze roerbakt en combineert met zoet en fris. Zoals in dit recept. Als je bang bent van bitter, neem dan kleine spruitjes, geloof me die zijn echt niet bitter. En er zit voldoende spannende smaken in dit gerecht om het een all-time-favourite te maken. Zelfs bij kinderen!
Spruitjes met rijst, walnoten en granaatappelpitjes
Ingredients
- 200 gr rode rijst
- 200 gr spruitjes
- 75 gram rauwe walnoten
- 1 eetlepel honing
- snuf zout
- handje granaatappelpitjes
- 2 el olie
- 1 tl honing
- 1 tl mosterd
- 2 tl appelazijn
Instructions
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak de spruitjes schoon en bak ze in een koekenpan in een minuut 10 of op middelhoog vuur, niet te hoog want dan worden ze zwart, niet te laag want dan worden ze zacht zonder een lekker knapperig, bruin laagje.
Bak in een andere pan de walnoten met de honing en zout. Roer goed zodat de honing zich goed over alle noten verdeeld. Zet uit als het lekker bruin is.
Maak de dressing door de olie, honing, mosterd en appelazijn te mengen.
Doe de rijst, walnoten, spruitjes en dressing in een mooie schaal en meng. Strooi de granaatappelpitjes er overheen. Proef en indien nodig, voeg peper en zout toe.
Enjoy!
No Comments