hoofdgerecht/ kookboek/ pittig

Pittige aubergine gehacktstoof

Ik leerde Ottolenghi kennen met zijn kookboek Plenty. Heerlijke groenterecepten, stuk voor stuk een succes. Maar wel flinke ingrediëntenlijsten en tijd in de keuken. Dat vonden meer mensen blijkbaar dus hij kwam met een nieuw boek: Simpel. Eenvoudigere recepten is de bedoeling. Niet allemaal meer vegetarisch, maar dat kan je ook oplossen door vegetarisch vlees te gebruiken en het recept nog steeds te respecteren. Dus dat deed ik, met een heel lekker recept dat een instant klassieker werd, omdat de eerste twee mensen voor wie ik het kookte, gelijk het recept wilden, en vooral zo ook wel vegetarisch wilden eten. Dus, Ottolenghi, bedankt voor weer nieuwe geweldige recepten!

Pittige aubergine gehacktstoof

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2
Prep Time: 10 min Cooking Time: 30 min

Ingredients

 • 2 aubergines
 • 1 bosje bosui in schuine stukjes gesneden
 • 5 cm gemberwortel
 • 2 tenen knoflook
 • 1 halve groene peper (als je van pittig houdt, ietsje meer...)
 • 250 gr vega gehakt
 • 1,5 el mirin
 • 2 eetlepel sojasaus
 • 1 tl sesamolie
 • 1 el rijstazijn
 • 1 handje koriander
 • 1 handje gezouten, geroosterde pinda's
 • 1 el geroosterd sesamzaad

Instructions

1

Snij de aubergines in blokjes, meng met een theelepel zout en zet in een vergiet apart.

2

Snij de bosui, gember, knoflook en chilipeper en zet klaar om zo te bakken.

3

Vul een grote pan met een kleine laag water en zet een stoommand in de pan (in ieder geval zo dat die het water niet raakt). Als het water kookt, doe de aubergine in de stoommand en zorg dat die goed afgesloten kan stomen gedurende ongeveer 12 minuten. Als het klaar is, draai het vuur uit en zet apart.

4

Verwarm in een koekenpan 1 eetlepel plantaardige olie (geen sterk smakende olijfolie) en bak de voorgesneden bosui, gember, knoflook en chilipeper gedurende 5 minuten op niet al te hoog vuur. Doe alles in een kom en zet opzij.

5

Doe nog 1 eetlepel plantaardige olie in de koekenpan en meng met de mirin, sojasaus, sesamolie, rijstazijn en een kwart theelepel zout. Voeg het vegagehakt en het bosuimengsel toe en laat nog 2 minuten sudderen.

6

Doe de gestoomde aubergine op een bord en verdeel het gekruide gehaktmengsel over de aubergine.

7

Maak af met de koriander, pinda's en het sesamzaad.

8

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply