lunch/ soep/ voorgerecht

Misosoep

Dit is echt een umamibom, zo’n rijke, hartige smaak. Verslavend, dat is het. En niet heel moeilijk. Het enige is dat je bij een goede toko lekkere misopasta en wakame moet halen. Alhoewel je voor die laatste ook gewoon bij de Albert Heijn terecht kunt. Als je het helemaal op z’n japans wil doen, dan gebruik je dashi in plaats van groentebouillon. Dat is wel iets meer werk, omdat je van tevoren kombu in water moet weken en bonitoflakes in huis moet halen. Word je al moedeloos als je die woorden ziet, dan gebruik je gewoon groentebouillon. Als het begint te kriebelen als je die woorden ziet, dan haal je dat ook lekker bij de toko, en maak je je eigen dashi. Week daarvoor de kombu een paar uur in het water. Breng het water aan de kook en verwijder de kombu als het kookt. Voeg dan de bonitoflakes toe, laat nog even koken, zeef je bouillon en klaar is je dashi!

Miso soep

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2
Prep Time: 5 min Cooking Time: 20 min

Ingredients

  • 500 ml groentebouillon of dashi
  • een kwart groene kool
  • 100 gram shitake
  • 50 gram tahoe
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel misopasta
  • 2 eetlepels wakame (zeewiersalade)
  • 2 eetlepels sesamzaad

Instructions

1

Kook de groentebouillon.

2

Snij de tahoe in blokjes en marineer in de sojasaus.

3

Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan en zet apart.

4

Snij de groene kool en shitake in reepjes en bak in plantaardige olie in een koekenpan. Als de groenten zacht zijn, voeg toe aan de soep.

5

Gebruik de koekenpan opnieuw voor het bakken van de tahoe. Als het lekker knapperig is, draai het vuur uit en zet apart.

6

Voeg de misopasta toe aan de soep. Proef, en voeg misopasta toe naar smaak.

7

Verdeel de soep over de kommen. Voeg de wakame, tahoe en sesamzaad als laatste toe aan de soep.

8

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply