Chili sin carne maakte ik al vaker. Of chili con vega-carne. Tot ik een chiliconcarne met cacao recept tegenkwam. Eigenlijk heel logisch, want cacao werd ontdekt door de Maya’s. Ze ontdekten de cacaoboom en leerden de cacaoboon gebruiken en verwerken tot een heerlijke drank, maar gebruikten het ook om mee te koken. Dus ik maakte er een vegan versie van het recept. Lekker pittig, en door de cacao lekker donker en vol van smaak.
Verhit de olie in een koekenpan en voeg de komijn- en korianderzaadjes toe. Bak ze kort tot ze lekker ruiken en voeg dan het zout en de kleingesneden ui, peper en knoflook toe. Bak een minuut of 5 op middelhoog vuur tot het lekker zacht is. Pas op dat de knoflook niet aanbrandt. Voeg de kaneel, kruidnagelpoeder, peper, tijm, oregano en cacao toe. Snij de paprika en zoete aardappel in stukjes en voeg toe aan de specerijenmix. Laat zo'n 10 minuten op laag vuur rustig bakken. Voeg de tomaten uit blik, mais en bonen toe en laat nog zo'n 10 minuten sudderen. Laat het niet droog koken, voeg dan extra water toe. Voeg de limoensap toe en proef de chili. Voeg indien nodig extra zout of peper toe. Verdeel je bijgerecht over de borden en schep de chili ernaast. Garneer met wat koriander. Enjoy!Chili sin carne con chocolate
Ingredients
Instructions
No Comments