hoofdgerecht/ pittig

Chili sin carne con chocolate

Chili sin carne maakte ik al vaker. Of chili con vega-carne. Tot ik een chiliconcarne met cacao recept tegenkwam. Eigenlijk heel logisch, want cacao werd ontdekt door de Maya’s. Ze ontdekten de cacaoboom en leerden de cacaoboon gebruiken en verwerken tot een heerlijke drank, maar gebruikten het ook om mee te koken. Dus ik maakte er een vegan versie van het recept. Lekker pittig, en door de cacao lekker donker en vol van smaak.

Chili sin carne con chocolate

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2

Ingredients

  • 2 el olie
  • 1 tl komijnzaadjes
  • 1 tl korianderzaadjes
  • 1/2 tl zout
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 groene peper
  • 1/4 tl kaneel
  • 1/8 tl kruidnagelpoeder
  • 1/4 tl gemalen peper
  • 1/2 tl tijm
  • 1/2 tl oregano
  • 1 el cacaopoeder (pure, geen gezoete)
  • 1 grote rode paprika
  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 klein blikje mais
  • 1 blik hele tomaten
  • 1 blik bonen (kidneybonen, zwarte of bruine bonen)
  • versgeperst sap van een halve limoen
  • handje korianderblaadjes
  • bijgerecht naar keuze (ik gebruikte rode rijst, omdat elke variant een eigen kookinstructie kent, neem ik die in dit recept niet mee, maak gewoon wat je lekker vindt)

Instructions

1

Verhit de olie in een koekenpan en voeg de komijn- en korianderzaadjes toe. Bak ze kort tot ze lekker ruiken en voeg dan het zout en de kleingesneden ui, peper en knoflook toe. Bak een minuut of 5 op middelhoog vuur tot het lekker zacht is. Pas op dat de knoflook niet aanbrandt.

2

Voeg de kaneel, kruidnagelpoeder, peper, tijm, oregano en cacao toe.

3

Snij de paprika en zoete aardappel in stukjes en voeg toe aan de specerijenmix. Laat zo'n 10 minuten op laag vuur rustig bakken.

4

Voeg de tomaten uit blik, mais en bonen toe en laat nog zo'n 10 minuten sudderen. Laat het niet droog koken, voeg dan extra water toe.

5

Voeg de limoensap toe en proef de chili. Voeg indien nodig extra zout of peper toe.

6

Verdeel je bijgerecht over de borden en schep de chili ernaast.

7

Garneer met wat koriander.

8

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply