hoofdgerecht/ snel/ voorgerecht

Kruidencouscous met aubergine en warme vijgen

Eind september, het einde van de pruimentijd, het begin van de vijgentijd. Die heerlijke vrucht in zijn kwetsbare fluweelpaarse jasje. Gedroogd kan je hem het hele jaar eten, maar vers is dit hét moment. Zo uit het handje is fijn, maar als je hem in de oven verwarmd, wordt hij een nog betere versie van zichzelf. Warm, zacht, waar het zoete sap uit druipt. Heel lekker om te eten als toetje, als je een bolletje ijs op die warme vijg laat smelten, maar ook heel lekker in een hoofdgerecht.

Kruidencouscous met ras-el-hanout-aubergine en warme vijgen

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2

Ingredients

  • 100 gr couscous
  • 3 dl bouillon
  • handje verse munt
  • handje verse koriander
  • 1 tl dille
  • snuf peper
  • 2 aubergines
  • 2 tl ras el hanout kruiden
  • 1/4 tl zout
  • 2 vijgen
  • handje amandelen

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de vijgen met een kruis tot de helft in en zet ze in de oven. Laat ongeveer 15 minuten staan of tot je ze hoort pruttelen.

2

Snij ondertussen de aubergines in kleine blokjes en bak ze in ruime olie. Als het droog en lichtbruin is voeg je de zout en ras el hanout toe, schep je het even om, en voeg je nog wat olie toe. Gewone olie kan, maar samen met aubergine vind ik sesamolie echt superlekker.

3

Kook ondertussen wat water om de bouillon te maken voor de couscous. Zet de couscous in de bouillon apart om te garen.

4

Snij de koriander en munt heel klein, en schep samen met de dille door de couscous zodra die gaar is.

5

Verdeel de kruidencouscous over de borden en schep de aubergine er bovenop en strooi de amandelen er overheen.

6

Haal de vijgen uit de oven en laat ze heel kort afkoelen en snijdt de 4 partjes helemaal door, en elk partje weer doormidden. Drapeer ze over je couscous en serveer.

7

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply