kids/ nagerecht/ zoet

Crumbletaart met rabarber en bosbessen

Bij de Albert Heijn hebben ze tegenwoordig ‘verspil-me-niet-zakjes’ waar je voor 1 euro producten krijgt die ze anders zouden weggooien. Zo kocht ik voor 1 euro 3 stelen rabarber en een doosje bosbessen. Topaankoop en de kinderen vroegen gelijk om taart. Ik maakte al eens een rabarberaardbeientaart, maar om iets anders te maken dook ik de kookboeken in. Uit ‘Sweet’ van Ottolenghi haalde ik een een recept voor een crumbletaart die ik kon veganizen. Als je bij Ottolenghi denkt: moeilijk, veel ingredienten… dat valt echt mee. Hij is net even anders door zijn cakeachtige zoete taartbodem die heerlijk is samen met de friszure fruitvulling.

Crumbletaart met rabarber en bosbessen

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...

Ingredients

  • 60 gr gesmolten plantaardige margarine
  • 75 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 85 gr bloem
  • 15 gr geraspte kokos
  • 1/8 tl zout
  • 250 gr rabarber, gesneden in stukjes van 2 cm
  • 250 gr bosbessen
  • 25 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 30 gr maizena
  • 2 tl citroensap
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1/8 tl zout
  • 185 gr bloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 1/4 tl zout
  • 160 gr kamertemperatuur plantaardige margarine
  • 220 gr poedersuiker
  • 3 el chiazaad
  • 1 tl vanille-extract

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 180 graden.

2

Doe voor de crumble de gesmolten margarine, basterdsuiker, bloem, kokos en zout bij elkaar in een kom. Meng met een houten lepel door elkaar tot je grote, nog een beetje vochtige kruimels krijgt. Zet apart.

3

Doe voor de fruitvulling de rabarber, bosbessen, basterdsuiker, maizena, citroensap, vanillesuiker en zout in een kom , schep alles goed door elkaar en zet apart.

4

Zeef voor het beslag de bloem, de bakpoeder en zout in een kom en zet opzij.

5

Doe de 3 eetlepels chiazaad in een bakje met 9 eetlepels water en het vanille-extract, zet apart en schep af en toe om.

6

Doe de boter en poedersuiker in de kom van je keukenmachine (of in een kom met een handmixer) en klop het in een paar minuten tot tot een luchtig mengsel.

7

Als het chiamengsel een gelei-achtige substantie heeft, voeg je die toe aan het boter-suiker mengsel. Daarna voeg je ook al draaiende de droge ingrediënten toe. Draai kort tot alles goed gemengd is.

8

Bekleed een taartvorm met bakpapier en giet het beslag erin. Met een lepel strijk je uit het uit zodat de hele bodem en de zijkanten van het bakblik bedekt zijn.

9

Schep het fruitmengsel er overheen en bestrooi met zoveel kruimels als je lekker vindt. De kruimels kun je (luchtdicht) bewaren en op een later moment ook nog gebruiken voor een crumbletoetje 🙂

10

Zet de taart in de oven en bak de taart ongeveer 70 minuten. Kijk na 50 minuten hoe de taart er aan toe is, als ie te donker wordt aan de bovenkant bedek je hem met een stuk aluminiumfolie.

11

Haal de taart uit de oven en laat afkoelen. Een beetje warm is wel heel lekker, maar dan is ie ook nog wat zachter.

12

Kan met (plantaardige) slagroom maar zonder is ie ook heerlijk!

13

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply