hoofdgerecht/ makkelijk/ soep

Zomerse ijskoude avocadosoep

Mijn kinderen zijn echt prima eters, hele goede eters zelfs, ze proeven alles en lusten veel tot bijna alles. Maar waar ik ze echt geen plezier mee doe is gazpacho, in al zijn varianten. Gatver mam, kouwe soep. En laat ik dat nu toch wel lekker vinden, zeker met deze bloedhitte vind ik dat echt een uitstekende avondmaaltijd. Fris, licht en boordevol groente. Dus aten zij vanavond pannekoeken gebakken door de jongste, en maakte ik voor mezelf een romige, groene koude soep. Het recept was ooit van Ottolenghi maar schreef ik nooit op en paste ik in de loop van de tijd aan. Dus inmiddels is het van mezelf. Ik maakte 2 porties, kan ik morgen met de lunch nog een kom nemen. Een nachtje in de koelkast werkt ook uitstekend voor deze soep.

Zomerse avocadosoep

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2 pers

Ingredients

 • 200 gr diepvries doperwten (liefst biologisch)
 • 2 rijpe avocado's
 • 1/2 komkommer
 • 2 limoenen (rasp en sap)
 • 2 el plantaardige creme fraiche of sojaroom
 • 1/2 tl zout
 • 400 ml water
 • 50 ml olijfolie
 • 4 tenen knoflook
 • 1/2 tl komijn
 • snuf gerookt maldon zout (gewoon zout mag ook maar dit is wel heel lekker)
 • snuf chilivlokken
 • snuf dille (de verse was op dus ik greep naar een potje)

Instructions

1

Schil de komkommer en snijd een stukje in dobbelsteentjes om zo over je soep te draperen. Leg apart.

2

Doe de rest van de komkommer, de diepvriesdoperwten, de avocado's, sojaroom, de limoen sap en rasp, het zout en het water in een blender. Draai tot een mooie, gladde soep en zet in koelkast zodat hij goed koud blijft.

3

Verwarm de olijfolie op middelhoog vuur en snijd de knoflook in kleine stukjes en voeg samen met het komijn e toe en laat zo'n 5 minuten bakken tot de knoflook lekker geurt. Mag absoluut niet te hard gaan, de knoflook moet niet verkleuren.

4

Verdeel de soep over 2 kommen. Leg de komkommerdobbelsteentjes er op, besprenkel ruim met knoflookolie, het gerookte zout, de chilivlokken en wat dille.

5

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply