Ik probeer in mijn gerechten altijd zoveel mogelijk smaken te laten contrasteren. Dat maakt je gerecht spannend en smaakvol. Zuur met zoet of knapperig met zacht. Vooral in salades kan je daar lekker mee spelen. Deze rijke salade is daar een heerlijk voorbeeld van, heel simpel maar heel smaakvol! De basis is groene linzen. Die moet je even wat langer koken, kijk op de verpakking, sommigen wel 20 tot 25 minuten. Maar daarvoor krijg je een heerlijk smaakvolle eiwitbom terug, waar je verschillende soorten salades op kan baseren. Goed idee dus, die groene linzen!
Kook de linzen volgens de instructies op de verpakking, giet af, en spoel af indien nodig. Soms ontstaat er een schuimlaagje op tijdens het koken, die wil je niet in je salade. Met afspoelen koelen je linzen ook sneller af, als je direct wil eten is dat ook handig. Bak de in plakjes gesneden zoete aardappel knapperig in ruime olie. Maak de dressing door de ingrediënten met een vorkje door elkaar te mixen. Mix in een schaal de afgekoelde linzen met de gehalveerde druiven, de amandelen, rucola en rode kool. Voeg als laatste de zoete aardappelchipjes toe en de dressing. Enjoy!Herfstige linzensalade
Ingredients
Instructions
No Comments