hoofdgerecht/ makkelijk/ salade

Salade Niçoise

Salade Nicoise is echt zo’n salade die lastig te veganizen is, met gekookt ei en vis. Maar toen kwam er opeens vegan tonijn op de markt, met een goede recensie in de Volkskrant dus die wilde ik uitproberen. En dan in plaats van gekookt ei maar scrambled tofu-egg, dan komen we een heel eind toch? Ik voegde naast de gebruikelijke sperziebonen ook wat cannellinibonen toe, voor nog wat extra eiwit, en gebruikte een simpele dressing. Al met al superlekker. Zowel als tussendoortje, maar ook als maaltijdsalade echt voor herhaling vatbaar.

Salade Niçoise

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2
Cooking Time: 15 min

Ingredients

  • 150 gr krieltjes
  • 150 gr sperziebonen
  • 150 gr tofu
  • 1/8 tl kurkuma
  • 1/8 tl kala namak (zwavelzout, bij de ekoplaza)
  • 50 gr gemengde sla
  • 100 gr cannellinibonen
  • vegan tonijn (sea so good bij de AH)
  • 2 el olijfolie
  • 1 el rodewijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • snuf versgemalen peper & zout

Instructions

1

Kook de krieltjes in ruim water in 15 minuten beetgaar.

2

Snijd ondertussen de sperziebonen en gooi ze na 7 minuten bij de krieltjes en laat nog 8 minuten meekoken.

3

Giet ze samen af en laat afkoelen.

4

Bak ondertussen de tofu in ruime olie in een koekenpan. Hak met de spatel in kleine stukjes en voeg vervolgens de kurkuma (voor de kleur) en de kala namak (voor de zwavel/ei-smaak) toe. Bak nog even op hoog vuur mee en zet uit.

5

Maak de dressing met de olie, azijn, mosterd, zout en peper.

6

Verdeel de sla over de borden.

7

Snijd de krieltjes door de helft en verdeel over de salade, net als de sperziebonen, cannellinibonen, vegan tonijn en scrambled egg.

8

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply