hoofdgerecht/ kookboek/ pittig

Kruidig gevulde courgette

Toen ik nog zuivel gebruikte maakte ik vaak gevulde courgette uit de oven, met lekker royaal kaas er overheen. Voor een plantaardige variant vond ik een recept van Ottolenghi, wat ik langzaam iets aanpaste naar eigen smaak. Het is een courgette gevuld met kruidig, zoete rijst of couscous. Alle specerijen staan in de la, dus als ik rijst of couscous over heb van de vorige dag, hoef ik alleen maar een courgette te halen, 5 minuten voorbereidingstijd, 30 minuten wachten terwijl het stooft en klaar is kees. Maar het venijn zit hem in de staart, gebruik de juiste hulpmiddelen om je courgette uit de pan te halen want die is zo zacht gestoofd dat als je hem niet goed ondersteunt hij uit elkaar valt en je hele vulling op de keukenvloer belandt. Maar oefening baart kunst, en dit is zo lekker dat je graag oefent.

Kruidig gevulde courgette

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2

Ingredients

  • 1 kleine ui
  • 1 el olijfolie
  • 80 gr couscous
  • 1 el rozijnen
  • 1 el pijnboompitten
  • 1 el peterselie
  • 1/2 tl verse munt
  • 1/4 tl piment
  • 1/8 tl kaneel
  • 1/8 tl kruidnagelpoeder
  • 2 el citroensap
  • 2 middelgrote courgettes
  • 1,5 dl kokend water
  • snuf suiker, zout en peper

Instructions

1

Snij de ui fijn en bak tot ze glazig zijn. Voeg de couscous, rozijnen, pijnboompitten, peterselie, munt, specerijen en de helft van het citroensap toe. Smoor nog zo'n 5 minuten op laag vuur.

2

Snij de courgettes in de lengte doormidden en schep met een lepel het vruchtvlees eruit. Niet teveel zodat de courgette zijn stevigheid behoudt, en niet te weinig anders kan je niet vullen.

3

Zet ze in een ondiepe pan waarin ze naast elkaar passen. Schep de couscousvulling er in.

4

Giet het kokende water met het overgebleven citroensap en de suiker, zout en peper rond de courgettes. Ze mogen niet onder water komen te staan.

5

Laat de courgettes zo'n 30 minuten zachtjes koken, schep af en toe wat kookvocht over de courgettes. Ze zijn klaar als de couscous beetgaar is.

6

Je kan de courgettes warm of koud serveren. Allebei lekker!

7

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply