aziatisch/ hoofdgerecht/ pittig

Laksa spicy noodlesoep

De hele familie was een beetje in de lappenmand. Als je vlees eet voer je je koters dan kippensoep, als je vega(n) bent wordt dat laksa, een pittige noodlesoep uit Maleisie. De basis is een pasta van gember, chili, knoflook en citroengras. Origineel wordt hij met kip of garnalen gegeten, dat kan je vervangen door tofu maar ik maak hem vaak met groente. Bijvoorbeeld met gegrilde aubergine, en vandaag, omdat het winter is, met gegrilde koolraap.

Laksa spicy noodlesoep

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2

Ingredients

  • 3 tenen knoflook
  • 2 cm gemberwortel
  • 1 rode peper (met of zonder zaadjes, afhankelijk van hoe hot je wil)
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 stengel citroengras
  • 15 gr koriander
  • 2 el zonnebloemolie
  • 5 dl groentebouillon
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 tl suiker
  • halve koolraap
  • 100 gr noedels
  • 1 limoen

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Snijd de koolraap in plakken van 1 cm en elke plak weer door de helft. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel met olie, peper en zout, schep even om en gril in de oven voor ongeveer 30 minuten.

3

Voor de laksapasta doe de knoflook, gember, peper, komijn , citroengras en de steeltjes van de koriander(zet de blaadjes apart) in een blender met ongeveer 1 dl van de bouillon. Mix tot een pasta.

4

Verwarm de zonnebloemolie in een hapjespan, en bak de pasta gedurende 10 minuten.

5

Voeg de kokosmelk en groentebouillon toe en laat zo'n 10 minuten meepruttelen.

6

Kook de noodles volgens de verpakking en voeg toe aan de laksa als je zo ver bent en laat nog 2 minuten meepruttelen.

7

Verdeel de laksa over 2 borden, leg de gegrilde koolraap er op en bestrooi met de korianderblaadjes.

8

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply