hoofdgerecht/ pittig

Indonesische Rendang

Ik hou van stoofgerechten. Van die pannetjes die 2 uur op het vuur staan te pruttelen, waar de smaak hoe langer hoe meer intrekt, die je hele huis doen geuren en het water in je mond doet lopen. In veel stoofgerechten vervang ik vlees door groenten, zoals aubergines of paddestoelen die de umami en bite van vlees prima vervangen. Maar bij sommige gerechten hoort het gevoel van vlees, en gebruik ik vleesvervangers. Zoals bij rendang, een heerlijk Indonesisch stoofgerecht. Maar als je geen echt vlees meer gebruikt maar een vleesvervanger moet je het net even anders aanpakken in de bereiding. Lang stoven is niet nodig en dus heb je ook net even een andere verhouding ingrediënten nodig. Deze rendang is lekker kruidig, iets lichter dan een vleesrendang, en combineert heerlijk met witte rijst en knapperig kort gekookte sperzieboontjes. Maar feel free om te andere bijgerechten uit te proberen.

Indonesische Rendang

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2

Ingredients

  • 1 rode ui
  • 3 tenen knoflook
  • 3 cm gemberwortel
  • 2 rode pepers zonder zaadjes
  • 1 stengel citroengras
  • 3 el plantaardige olie
  • 2 tl gemalen komijnzaad
  • 2 tl gemalen korianderzaad
  • 1 tl kurkuma
  • 250 ml kokosmelk
  • 1/2 tl kaneel
  • 2 tl tamarindepasta
  • 2 tl goela djawa
  • 1 tl zout
  • 250 gr nepvlees (bijv 'beefreepjes' van de vegetarische slager of van de AH 'stukjes als van rund')

Instructions

1

Doe de ui, knoflook, gember, rode peper en citroengras met 1 eetlepel olie in een blender en laat tot een geurige pasta draaien. Steek even je neus erin, nu al lekker!

2

Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de pasta samen met de koriander, komijn en kurkuma ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur.

3

Voeg de kokosmelk, tamarinde, kaneel, goela djawa en zout toe en breng het aan de kook.

4

Voeg het 'nepvlees' toe en laat lekker sudderen op een laag vuur, voeg nog een beetje water toe terwijl je de bijgerechten klaar maakt zodat de saus niet teveel indikt of aanbrandt.

5

Verdeel de bijgerechten en de rendang over de borden en maak af met wat pinda's, koriander of kokosrasp naar smaak.

6

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply