kids/ makkelijk/ zoet

Havermout-walnoot-dadelmuffins

Ook zijn mijn kinderen inmiddels pubers, ik vind het nog steeds leuk om ze op zondagochtend te verrassen met een zondagochtendontbijt. Ok, pubers, dat wordt meer een brunch, maar dat betekent alleen maar dat ik ook kan uitslapen en dan nog steeds iets lekkers uit de oven toveren. De kaneelbroodjes zijn favoriet, maar ik probeer ook wat te variëren of wat nieuws te bedenken. Zoals deze ontbijtmuffins. Zonder suiker, wel met agavesiroop en dadels, dus niet zonder zoetstof en zeker lekker zoet. Met een kwartiertje klaar, nog een kwartiertje afkoelen en met een half uur op de ontbijttafel dus. En als er nog wat over blijft, kunnen ze morgen mee in de broodtrommel naar school. Maar eerst, aan tafel…

Havermout-walnoot-dadelmuffins

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 12
Cooking Time: 30 min

Ingredients

  • 175 gr havermout
  • 175 gr volkorenmeel (bloem kan ook, of een mix, maakt het wat lichter)
  • 2 tl bakpoeder
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl zout
  • handje walnoten klein gesneden
  • handje dadels klein gesneden
  • 1 el zonnebloempitten
  • 1 el chiazaad
  • 90 ml zonnebloemolie
  • 140 ml agavesiroop
  • 200 ml sojamelk

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 175 graden.

2

Vet een muffinvorm in met of gebruik van die papieren cupcakebakjes.

3

Meng de droge ingrediënten met elkaar in een beslagkom.

4

Meng in een andere kom de natte ingrediënten met elkaar.

5

Doe alles bij elkaar en schep goed om.

6

Verdeel het beslag over de muffinvorm en zet in de oven.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply