burger/ hapje/ hoofdgerecht/ kookboek

Baba ganoush burgers

Ik hou van aubergine. Of het nou gegrilde, gebakken of gestoomde aubergine is, deze groente is veelzijdig en superlekker! Een van mijn lievelings bereidingen is baba ganoush naar het recept van Jigal Krant uit zijn te gekke kookboek TLV. De aubergine roosteren op het gasfornuis, gewoon direct op het vuur, pellen en het heerlijk rokerige auberginevruchtvlees mengen met tahini, citroensap en rauwe knoflook… hmmmm. Ik had het gemaakt, maar ik had wat veel dus ik sloeg aan het experimenteren. Zou deze stevige, smaakvolle groentepulp zich niet heel goed lenen als basis voor een burger?

Baba ganoush burgers

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 4
Cooking Time: 20 min

Ingredients

  • 1 flinke aubergine
  • 2 eetl techina (of tahin, vloeibare sesampasta, het liefst de Israëlische)
  • 1/2 eetl citroensap
  • 6 walnoten
  • 4 eetlepels havermout
  • 4 tenen knoflook
  • 1/4 tl zout
  • 1/4 tl komijn
  • 1/4 tl versgemalen peper

Instructions

1

Rooster de aubergine direct boven het vuur. Draai hem om zodat hij aan alle kanten zwart blakert. Hij is gaar als er gaatjes ontstaan waar stoom en sap uit komt. Haal de aubergine van het vuur en laat hem afkoelen. Pel het geblakerde vel van de aubergine af. Prak de auberginepulp fijn met de techina, de citroensap en 2 knoflooktenen en zet de baba ganoush apart.

2

Kraak de walnoten en hak in hele kleine stukjes

3

Pel de 2 andere knoflooktenen en hak in hele kleine stukjes

4

Voeg de gehakte noten, knoflook bij 4 eetlepels baba ganoush en meng de zout, komijn en peper erbij.

5

Voeg als laatste de havermout toe. Begin met 2 eetlepels en voeg net zoveel toe tot het een stevige, kneedbare substantie wordt. Het hangt een beetje af van hoeveel vocht er nog in de baba ganoush zit hoeveel havermout je nodig hebt.

6

Vet je handen in met olijfolie en kneed 4 burgers. Bak de burgers in een pan hete olie. Eet op een broodje, of combineer met lekkere groenten.

7

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply