Januari heeft 31 dagen maar voor mijn gevoel duurt die maand 2 keer zo lang. Het is koud, donker en de lente voelt nog ver weg. Maar met februari in zicht begin ik toch een beetje af te tellen, en voel ik af en toe gewoon de lentekriebels. Zin om tomaatjes te planten, met de blote benen in een pril zonnetje te zitten en vooral… langer licht! Ik weet dat het zo ver nog niet is, maar met wat lentesmaken op mijn bord, voelt het al weer een stukje dichterbij.
Kook 2 dl water voor de couscous. Voeg bouillonpoeder toe en doe de bouillon een schaal en voeg de couscous toe en laat staan. Schep af en toe om. Snij de courgette en ui in stukjes en bak in ruime olie. Als de courgette zacht is voeg de tuinbonen toe. Laat 5 minuten meebakken. Snij de bosui in kleine ringetjes en voeg aan de groente toe. Rasp de citroenschil voorzichtig (zonder het wit mee te raspen) en pers de halve citroen uit. Draai het vuur uit en voeg de citroenrasp, citroenschil, in stukjes gescheurde muntblaadjes en peper en zout toe en schep om. Proef of de couscous goed gaar is en verdeel over de borden. Verdeel vervolgens de citroengroenten over de borden. Enjoy!Zonnige tuinbonen met courgette, munt en citroen
Ingredients
Instructions
2 Comments
Maarten
19 september 2022 at 15:14nieuwsbrief?
admin
2 oktober 2022 at 19:28Hi Maarten, wat bedoel je, zou je graag een nieuwsbrief willen? groetjes Jose