hoofdgerecht/ makkelijk/ pasta

Warme orzo salade met gegrilde groente

Orzo is een pasta die qua vorm op rijst lijkt met, vind ik, een heerlijk mondgevoel. Deze warme dagen maakte ik er een salade mee met lekkere midden oosten smaken: gegrilde aubergine, granaatappelpitjes, amandelen, munt en tahin. Makkelijk om te maken, gewoon de ingrediënten hun werk laten doen en je hebt een heerlijk bord eten.

Warme orzo salade met gegrilde groente

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2

Ingredients

  • 150 gr orzo
  • 1 grote of 2 kleine aubergines
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie
  • peper & zout
  • 1 tl balsamico
  • handje muntblaadjes
  • handje amandelen (gezouten of als je lekker vindt, gerookt)
  • granaatappelpitjes van een kwart granaatappel
  • tahindressing (van de toko of zelf gemaakt)

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Snijd de ui in dunnen ringen en verspreid over een ingeoliede ovenschaal. Snijd ook de aubergine in plakken, kleine aubergines in de lengte en een grote aubergine in ringen, van 1 cm dikte. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Giet nog wat extra olijfolie er over heen en bestrooi met peper en zout, en hussel goed door elkaar. Zet zo;n 20 minuten in de oven.

3

Breng water aan de kook, en bereid de orzo volgens de instructie op de verpakking.

4

Meng in een schaaltje 1 el olijfolie met de balsamico en een snuf zout.

5

Als de orzo gaar is giet je hem af en meng je de balsamico-oliedressing er door heen.

6

Als de aubergine en ui gaar zijn (lekker zacht zijn) haal je ze uit de oven en drapeer je het over de orzo heen.

7

Bestrooi met kleingesneden munt, net als met de granaatappeltpitjes en amandelen, en als laatste bedruppel met tahinidressing.

8

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply