hoofdgerecht/ makkelijk/ pasta

Pasta met spruitjes, paddestoelen en walnoten

Spruitjes is niet het eerste waar je aan denkt als je voor kinderen kookt. Maar dat spruitjes vies en bitter zouden zijn is allang een ontkrachte mythe. Mijn oudste bijvoorbeeld is echt fan van dit gerecht. Gebakken spruitjes zijn heel smaakvol en gecombineerd met paddestoelen en walnoten een heerlijke combi vol umami.

Pasta met spruitjes, paddestoelen en walnoten

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 4

Ingredients

  • 1 ui
  • 2 el plantaardige olie
  • 200 gr spruitjes
  • 250 gr paddestoelen
  • 2 tl funghi trifolati kruiden van Jonnie Boer
  • 1/2 bouillonblokje paddestoelenbouillon
  • extra snuf peper
  • handje walnoten
  • 300 gr pasta

Instructions

1

Snipper de ui in en verwarm de olie in een ruime pan. Fruit de ui op middelhoog vuur zo’n 10 minuten.

2

Snijd ondertussen de spruitjes. Ik sneed de kontjes eraf, plukte de buitenste schilletjes weg en sneed elk spruitje door de helft.

3

Als de ui lekker lichtbruin en zacht is, voeg je de spruitjes toe. Schep om en laat lekker bakken.

4

Snijd ondertussen de paddestoelen (kies wat je lekker vindt, wij gebruikten kastanjechampignons en shiitakes) grof, niet te klein, en voeg bij de spruitjes.

5

Voeg de funghikruiden toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan.

6

Schep om en laat lekker pruttelen.

7

Doe de pasta in een pan kokend water en kook volgens de instructie op de verpakking.

8

Proef ondertussen de spruitjes-paddestoelenmix en voeg naar smaak zout en peper toe. Het mag niet te droog zijn, voeg dan nog wat olie toe.

9

Hak de walnoten klein en strooi vlak voordat je het vuur uit zet over de groente.

10

Giet de pasta af, verdeel over de borden en schep op elk bord een forse schep groente.

11

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply