kids/ makkelijk/ zoet

Vegan speculaas

It’s that time of the year. De regen slaat tegen het raam, de koffie pruttelt, en de oven geurt heerlijk want er ligt speculaas in te bakken! Dat is makkelijk om te maken (kidsproof dus), snel klaar en je als je een grote brok maakt heb je voor een hele week koekies! En als je er later toch brokken van breekt hoef je je ook niet om te druk maken dat het exact een rechthoek moet zijn. Het oorspronkelijke recept is natuurlijk met boter en melk maar dat is eenvoudig te vervangen. Oorspronkelijk bestrijk je het ook met ei voor het in de oven in gaat, dat liet ik vegan-wise achterwege. Als je flext en je wil graag een glimmend laagje kan je dat natuurlijk wel doen. Het is puur visueel, qua smaak maakt het niks uit.

Vegan speculaas

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...

Ingredients

  • 250 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 el speculaaskruiden
  • 60 ml plantaardige melk
  • 120 gr donkere basterdsuiker
  • 1/4 tl zout
  • 120 gr margarine
  • 1 el amandelen grof gehakt

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 175˚C

2

Doe de bloem, bakpoeder, basterdsuiker, speculaaskruiden en het zout bij elkaar en roer dit even goed door.

3

Voeg dan de melk en boter toe en kneed met de hand tot een samenhangende bal deeg. Als het iets te droog blijft doe er nog een lepel melk bij, dit hangt ook een beetje af van het type 'melk' dat je gebruikt.

4

Maak hier een platte rechthoekige schijf van ongeveer een centimeter dik.

5

Leg het op een bakplaat bekleed met bakpapier en bestrooi met de gehakte amandelen. Druk ze een klein beetje aan zodat ze in het deeg komen te zitten.

6

Zet in de oven voor ongeveer 30 minuten of tot gaar en goudbruin.

7

Warm is het ook al lekker maar om te bewaren echt goed laten afkoelen.

8

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply