basics/ burger/ snel

Beyond Burger

Als je je een beetje in een vegan bubbel begeeft kan de lancering van de Beyond Burger je niet zijn ontgaan. In Amerika al een tijdje een hit, sinds kort in sommige horecazaken verkrijgbaar, maar nu dus ook in de good old Albert Heijn. De marketingafdeling had haar werk goed gedaan want de eerste drie keer dat ik ernaar op zoek ging waren de schappen leeg, en als ik een medewerker aansprak gaven ze toe dat de burger heel hard ging. Een goed teken natuurlijk, want dat betekent dat velen hem willen proberen. Maar wel jammer als je hem zelf ook wil testen. Vandaag was het eindelijk raak en zag ik 2 verpakkingen in het schap liggen. Dus off we go. Normaal hou ik van tierelantijnen als ik een hamburger maak, dan maak ik een chutney of gegrilde groente erbij, maar om hem echt te kunnen proeven maakte ik een echte oldskool hamburger. En hij stelde niet teleur! Sappig, maakvol en stevig. Echt een prima basis om mee te gaan experimenteren de komende tijd…

Beyond Burger

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2

Ingredients

  • standaard verpakking met 2 burgers
  • 2 verse broodjes
  • sla
  • komkommer
  • tomaat
  • augurk
  • rode ui
  • vegan mayo
  • mosterd
  • ketchup

Instructions

1

Bak de burger volgens de instructie op de verpakking in een klein beetje olie.

2

Snij je broodje doormidden en bak die kort op de snijkant (met het kontje omhoog dus) in een droge koekenpan om hem een beetje te grillen. Echt grillen in een oven kan ook, maar ik vind dit makkelijker.

3

Besmeer vervolgens de ene helft met mayo en de andere helft met mosterd.

4

Leg op het onderste broodje wat sla en doe daar wat ketchup bovenop.

5

Snij de komkommer en tomaat in dunne plakjes en de ui in dunne ringen.

6

Leg de gebakken burger op de sla en ketchup.

7

Voeg wat van de gesneden komkommer, tomaat, ui en augurk toe.

8

Klap dicht, serveer en enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply