hoofdgerecht/ pasta/ snel

Pasta aglio e olio

Om het vakantiegevoel nog een beetje vast te houden maakte ik het meest simpele pastagerecht dat ik ken, maar dan met een vegan twist. Pasta met lekker veel knoflook, goede olijfolie en pepertjes. Dat is het originele recept, maar buiten Napels wordt daar ook nog wel, doe eens gek, peterselie en parmezaan aan toegevoegd. Van parmezaan had ik al eens een vegan versie gemaakt dus uiteindelijk was ik snel klaar. Snel genoeg om met m’n bordje op schoot van het mooie weer te genieten!

Pasta aglio e olio

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Laden...
Serves: 2

Ingredients

  • 100 gr spaghetti, eivrij natuurlijk
  • 2 el edelgistvlokken (te koop bij biowinkels of betere supermarkten)
  • 70 gr rauwe cashewnoten
  • 1/4 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl zeezout
  • 1/2 chilipeper
  • 4 tenen knoflook
  • 2,5 el van de beste olijfolie die je hebt

Instructions

1

Kook eerst de spagetti volgens de verpakking en zet apart.

2

Maak de parmezaan. Hiervoor doe je de edelgistvlokken, cashewnoten, knoflookpoeder en zout in een keukenmachine en laat draaien tot het een fijne, zoutige, kazige poeder is. Als je over hebt kun je die in een luchtdicht potje bewaren, wel tot zo'n 2 maanden. Gewoon in de kruidenla.

3

Snijd de peper fijn. Als je gaat voor pittig houd je de pitjes, zoniet dan verwijder je de zaadlijsten.

4

Pel en snijd de knoflook klein.

5

Pluk en snijd de peterselie fijn.

6

Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit de peper en knoflook circa 2 minuten op niet al te hoog vuur.

7

Voeg de spaghetti en peterselie toe aan de pan en roer goed door.

8

Verdeel over de borden en strooi naar smaak de 'parmezaan' erover.

9

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply